iPhone je važniji korisnicima određenih godina

Ranije ovog meseca je CIRP, svetska organizacija koja se bavi istraživanjem proizvodnog inženjerstva, objavio studiju u kojoj je istraživao koliko brzo bi korisnici popravili ili zamenili pokvareni, izgubljeni ili ukradeni iPhone, iPad ili Mac.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2023.

15:45

iPhone je važniji korisnicima određenih godina
Foto: vfhnb12 / Shutterstock.com

Svojom poslednjom anketom organizacija je pokušala da izmeri koliko su uređaji bitni korisnicima prema starosti, a rezultati nisu onakvi kakve biste očekivali.

Nova studija CIRP-a "Možda mlađi kupci nisu zavisni od svojih uređaja..." objavljena je na njihovom Substacku, prenosi 9to5Mac.

Podelivši ispitanike u šest starosnih grupa, pitali su ih koliko brzo bi zamenili ili popravili svoj iPhone, iPad ili Mac. Iako biste verovatno očekivali suprotno, pokazalo se da najmlađa grupa, koju čine 18-24-godišnjaci, ima najmanji procenat onih koji bi iPhone zamenili bilo "odmah - isti dan" ili "unutar dan-dva". Takvih je 59 procenata.

Stariji bi pre zamenili ili popravili svoj iPhone nego mlađi

Grupa od 55 do 64 godine imala je najviše, 90% onih koji su rekli da bi zamenili ili popravili iPhone unutar dan ili dva ili odmah. A oni starosti između 45 i 54 godine bili su vrlo blizu – 89%. Ovo je fascinantno kada se uzme u obzir da se za mlađe korisnike najčešće govori da su zavisni od svojih uređaja.

CIRP dodaje da postoji mnogo faktora koje je potrebno uzeti u obzir kada se radi o tome koliko brzo neko može da planira da popravi ili zameni svoj uređaj, kao što je finansijska sposobnost, pristup Apple Storeu / servisu za popravku, posedovanje rezervnog uređaja i drugo.

Ali CIRP veruje da je razlika između generacija jasna. I za iPad i Mac pokazalo se da stariji korisnici brže menjaju ili popravljaju te uređaje nego oni najmlađi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: