Greška u "telefonskom imeniku" Facebooka onemogućila milione da pristupe kompanijinim servisima

U pitanju je greška u DNS-u, "telefonskom imeniku" Facebook-a, gde se izgubila veza između korisnika i sajta Facebook, kao i ostalih pridruženih servisa. To je dovelo do najvećeg prekida u radu društvenih mreža u njihovoj istoriji, a o razlogu zašto se to dogodilo tek ćemo saznati u budućnosti, saopštio je u Jutarnjem Programu Prve Televizije stručnjak za informacionu bezbednost Igor Franc.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2021.

09:40

Greška u
Foto:Printscreen/ Prva Tv

Dogodio se "Crni ponedeljak", društvena mreža Facebook i svi servisi koji su u vlasništvu kompanije Facebook, WhatsApp i Instagram prestali su da rade na nekoliko sati, što je bio najveći prekid u radu u istoriji društvenih mreža, a što je među korisnicima izazvalo paniku.

Takva greška onemogućila je čak i kumunikaciju među Facebook-ovim zaposlenima, a prema nekim informacijama, neki od njih čak nisu mogli da uđu u zgradu koja je u vlasništvu kompanije. Više o tome, saznajte u videu gostovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: