Apple ponovo povećava cene – ovoga puta za aplikacije

Apple je nedavno predstavio iPhone 14 seriju, čija je cena van Sjedinjenih Američkih Država značajno viša u odnosu na prethodnu seriju. Apple je sada najavio i povećanje cena aplikacija u App Storeu.

Tehnopolis

Izvor: B92, GSMArena

Sreda, 21.09.2022.

08:25

Apple ponovo povećava cene – ovoga puta za aplikacije
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Apple je najavio da će cene aplikacija, kao i kupovine u okviru Apple Storea, biti povećane u nekoliko zemalja širom sveta, kao i svim zemljama koje koriste evro kao valutu. Nove cene na snagu stupaju od 5. oktobra ove godine.

Ako se pitate u čemu je caka, Apple ne dozvoljava programerima da direktno određuju cenu svojih aplikacija, a umesto toga moraju da je izaberu iz jednog od ponuđenih nivoa. Na taj način se diktiraju globalne cene apliakcija, a to pomaže i u izbegavanju stalnog menjanja fluktuirajućih nivoa vrednosti valuta.

Apple je objavio i PDF dokument u kojem se nalaze prerađeni nivou cena aplikacija, a on je dostupan ovde.

Programeri imaju opciju da zadrže aktuelne cene za postojeće pretplatnike, što znači da neće uticati na pretplatu koja se automatski obnavlja. Pored toga, programeri mogu da snize cene svojih apliakcija kako bi kompenzovali povećane troškove i ta odluka je na njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: