Tehnopolis

Utorak, 20.02.2024.

15:09

Amerikanci prave izveštaj o zakonima usmerenim na AI

Lideri Predstavničkog doma SAD saopštili su danas da pripremaju formiranje dvostranačke radne grupe koja će istražiti potencijalne zakone za rešavanje zabrinutosti u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Izvor: Tanjug

Amerikanci prave izveštaj o zakonima usmerenim na AI
Foto: Shutterstock/S.Borisov

Republikanski predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson, i lider Demokrata Hakim Džefris, poručili su da će radna grupa biti zadužena za izradu sveobuhvatnog izveštaja i razmatranje ''zaštitnih ograda koje bi mogle biti prikladne za zaštitu nacije od trenutnih i novonastalih pretnji'', prenosi Rojters.

Izveštaj radne grupe će uključivati ''principe i preporuke koje gledaju u budućnost i predloge dvopartijske politike razvijene u konsultaciji sa komitetima'' u Kongresu.

Generativna veštačka inteligencija, koja može da kreira tekst, fotografije i video zapise na osnovu upita otvorenog tipa, izazvala je različite strahove, od onog da će određeni poslovi preko noći postati zastareli, preko uticaja na izbornu volju, do potencijalnog nadvladavanja ljudi i posledičnih katastrofa.

Posebnu pažnju privukao je automatizovani poziv koji je koristio generisani glas predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je poručivao ljudima da ne glasaju za njega na predizborima Demokratske stranke u Nju Hempširu.

Federalna komisija za komunikacije proglasila je ovog meseca nezakonite pozive upućene glasovima generisanim veštačkom inteligencijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: