iPhone 12 - novi detalji: RAM i kapaciteti baterije

Apple je nedavno najavio svoj novi model telefona, iPhone 12, a čini se da svakih nekoliko dana saznajemo ponešto novo. Pa, evo sveže porcije vesti o ovom uređaju.

Izvor: B92, Forbes
Podeli
Foto: depositphotos/Rosinka79
Foto: depositphotos/Rosinka79

Super Slo-Mo video

Najnovija beta verzija iOS 14 sugeriše da će biti dostupne "Super Slo-Mo" (Super Slow Motion) opcije za snimanje u 4K rezoluciji.

Obe verzije 4K snimanja, i sa 120 i sa 240 FPS će se najverovatnije koristiti za usporeni video. Ne bi trebalo da očekujemo da će 4K 240 FPS biti dostupan za normalne snimke. 4k 120 FPS i dalje je mogućnost.

Ovi video-režimi predstavljali bi veliki skok kad je u pitanju pravljenje video-zapisa pametnim telefonima i ogromnu razliku u odnosu na konkurenciju.

Dizajn

Kako tvrdi poznati Apple analitičar Ming-Či Kuo, trebalo bi da očekujemo i nove "high-end" objektive na kamerama. To bi donelo i značajne promene i u izgledu i u funkcionisanju primarnih kamera u svim novim iPhone uređajima, prenosi Forbs.

Još jedna stvar o kojoj se dosta pričalo kada je iPhone 12 u pitanju, jeste i dizajn. Izgleda da se, nakon dosta vremena, dizajn približava onome kako je iPhone 4 izgledao.

Što se razlike u dijagonalama ekrana tiče, dok iPhone 12 dolazi sa dijagonalom od 5.4 inča, Max i Pro sa 6.1 inč, iPhone 12 Pro Max je znatno veći i imaće dijagonalu od 6.7 inča.

RAM memorija

Međutim, ni to nije sve što Apple vraća iz prošlosti. iPhone 12 i iPhone 12 Max će, po svemu sudeći, da imaju 4GB RAM-a. bez obzira na to što je RAM memorija ovog kapaciteta znatno efikasnija kod iOS nego kod Android operativnog sistema, zahtevnijim korisnicima bi dodatna snaga mogla da nedostaje.

Tako je Blejn Kertis, Barklizov analitičar, još ranije objavio kako veruje da će modeli iPhone 12 Pro imati 6GB RAM-a, dok će iPhone 12‌ imati 4 GB RAM memorije.

Baterije

Kako za sada izgleda, na osnovu onoga što piše portal Mac Rumors, ovo bi mogli biti kapaciteti baterija.

Apple ‌iPhone 12‌ (5,4 inča): 2227 mAh

Apple ‌iPhone 12‌ Max (6,1 inč): 2775 mAh

Apple ‌iPhone 12‌ Pro (6,1 inč): 2775 mAh

Apple ‌iPhone 12‌ Pro Max (6,7 inča): 3687 mAh

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 43 idi na stranu