Robot Boston Dynamicsa pokazao nove veštine VIDEO

Kompanija Boston Dynamics demonstrirala je nove veštine robota SpotMini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen / Boston Dynamics
Foto: Youtube Printscreen / Boston Dynamics

Mark Raibert, osnivač kompanije Boston Dynamics na nedavno održanoj Međunarodnoj konferenciji inteligentnih robota u Madridu predstavio je robota Atlasa, koji može da trči i savladava prepreke.

Iako je video njegovih sposobnosti iznenadio mnoge, sada se pojavio novi snimak na kome možemo da pogledamo žutog robota pod imenom Spot Mini koji igra u ritmu muzičke numere Uptown funk.

Žuti robot sa četiri noge savršeno tverkuje, izvodi "mun vok", ali i pravi nežne korake u plesu, a ovaj video je za samo nekoliko dana pregledan više od 1,5 miliona puta.

Raibert se obratio ispred kompanije kazavši na konferenciji da Spot Mini može da se koristi za različite zadatke, od raznih industrija i rada na obezbeđenju do istraživanja.

SpotMini će biti prvi komercijalni proizvod kompanije Boston Dynamics, a kako je najavljeno naći će se u prodaji od 2019. godine.

Vesti

Battlefield V neće imati pay-to-win mikrotransakcije?

Izlazak Battlefield V je sa svakim danom sve bliži pa sa njime raste i pitanje da li će Electronic Arts dozvoliti sebi istu grešku kao prošle godine sa Star Wars: Battlefront 2, gde su pay-to-win mikrotransakcije dovele do velike pobune igračke zajednice i igra je ostala upamćena kao potpuni debakl.

Vesti utorak 30.10. 21:10 Komentara: 4
strana 1 od 33 idi na stranu