Svet 2

07.05.2024.

18:37

Otkriveni šokantni detalji: "Putin ga je ubio, izvadio mu srce i rekao..."

Italijanski list Korijere dela sera objavio intervju sa nekadašnjim saradnikom Silvija Berluskonija, koji je otkrio kako je ruski predsednik Vladiomir Putin šokirao tadašnjeg italijanskog premijera.

Izvor: Kijev post

Otkriveni šokantni detalji: "Putin ga je ubio, izvadio mu srce i rekao..."
Profimedia

Podeli:

Vladimir Putin je 2013. godine pozvao Silvija Berluskonija, bivšeg premijera Italije, u Rusiju u lov. Kada se Berluskoni vratio, poverio je neke uznemirujuće detalje svog putovanja svom portparolu Paolu Bonajutiju i Fabriciju Čičitu, koji je u to vreme bio lider Berluskonijeve partije Forca Italia u Poslaničkom domu, donjem domu italijanskog parlamenta.

Italijanske novine Korijere dela sera objavile su 5. maja intervju sa Čičitom, u kome je on preneo Berluskonijeve utiske o lovu sa Putinom, kao i prijateljstvo dvojice lidera.

Čičito je rekao da mu je Berluskoni po povratku u Italiju rekao da mu je “Vladimir pokazao nasilnu prirodu koju nije mogao da zamisli u tako ljubaznom i racionalnom čoveku“.

Bivši premijer je, kako se navodi u tekstu koji je od Korijere delasere preuzeo Kijev post, rekao svojim saradnicima da mu je Putin rekao da idu u lov. “Pomislio sam: ’U lov? Nikada nisam ni pipnuo pušku.’ Ali on je insistirao, pa sam ga otpratio. Kad smo stigli u šumu, dao mi je pušku. Postao sam uznemiren. Dok smo išli kroz sneg, video je dva jelena i pokazao mi da gađam jednog: ‘Taj je tvoj. Pucaj'", preneo je Čičito Berluskonijeve reči.

Berluskoni je potom, kako se navodi, Putinu dao do znanja da nije u stanju da ubije jelena, a onda ih je Putin obojicu upucao i ubio.

“Zadovoljno me je pogledao: ’Danas ću ti ponuditi izvanrednu hranu.’ Spustio se niz padinu prema jelenu, držeći nož. Otvorio je jednu od zveri i izvadio joj srce. Onda mu je jedan od telohranitelja dao drveni poslužavnik, koji je dao meni, i stavio na njega ono parče krvavog mesa: ‘Biće izuzetan obrok“, navodno je rekao Putin.

Berluskoni je, kako dalje tvrdi njegov saradnik, dodao: “Zamalo da sam dobio moždani udar. Sakrio sam se iza drveta i povraćao.”

Čičito je rekao da je tišina nakon priče trajala nekoliko beskrajnih sekundi sve dok Berluskoni nije prokomentarisao: “Možda je to samo lovački običaj“.

Na pitanje o prirodi Berluskonijevog prijateljstva sa Putinom, Čičito, koji je tada bio jedan od Berluskonijevih najbližih političkih sagovornika, rekao je da su se dvojica lidera divila jedno drugom I da je u tom smislu njihov odnos bio apsolutno ravnopravan.

Čičito je, zajedno sa Berluskonijem, ocenio da Putin želi da dobije važniju ulogu na svetskoj sceni: ”Hteo je da se vrati u Veliku igru. I iskoristio je Berluskonija i njegove odnose sa Amerikancima da se vrati u ekskluzivni salon iz kojeg je Rusija proterana nakon raspada Sovjetskog Saveza. Berluskoni je smatrao da može da utiče na Putina, posebno nakon što je pomogao u obuzdavanju ruskog lidera nakon invazije na Gruziju 2008. Godine”, naveo je Berluskonijev nekadašnji saradnik.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: