Twitter: Nove mere protiv govora mržnje

Twitter je objavio u utorak da će preduzeti nove mere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovaj potez je usledio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorenjivanju onih koji pripremaju zavere i nasilje, prenosi AFP.

"Mi verujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni deo obezbedjivanja prava na slobodno izražavanje na Twitter u", rekla je zvaničnica Twitter a zadužena za onlajn bezbednost, Megan Kristina.

Prema novim pravilima, korisnici Twittera "ne mogu da upućuju pretnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući pretnje ili promociju terorizma" i "ne mogu da podstiču ili učestvuju u vredjanju i maltretiranju drugih", navodi AFP.

Korisnici, kako je navedeno, "ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prete ili napadaju druge na osnovu verske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa", prenosi AFP.

strana 1 od 99 idi na stranu