Qualcomm: "Nije bitan broj već kvalitet jezgara"

Qualcomm je jedan od najpoznatijih proizvođača sistema na čipu (SoC) i postoji velika mogućnost da barem jedan od vaših uređaja napaja Qualcommov Snapdragon procesor. Kompanija je nedavno objavila video u kom želi da gledaocima skrene pažnju da je znatno bitniji kvalitet samog jezgra a ne njihov broj u uređaju.

Tehnopolis

Izvor: Androidbeat

Subota, 31.08.2013.

20:45

Default images

Qualcomm u poslednje vreme mora da se suoči sa sve većim brojem konkurenata koji izbacuju sisteme na čipu sa većim brojem jezgara po istoj ceni. Međutim, ono što je interesantno, svi oni i dalje nisu bolji od dual core Qualcommovog Snapdragon procesora.

Zbog toga je kompanija objavila video u kom objašnjava zašto je svako pojedinačno jezgro bitno a ne njihov broj.

Ovaj video nije samo marketinški potez već zaista poseduje edukativnu komponentu. I baš kao što veći broj piksela ne znači da ćete imati bolju kameru i slike višeg kvaliteta, više jezgara ne nudi uvek i bolje performanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: