Apple podleže pritisku? iPhone 14 Pro i Pro Max bi konačno mogli dobiti USB-C port

Naredna iPhone serija telefona bi konačno mogla implementirati USB-C port za prenos podataka.

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

13:28

Apple podleže pritisku? iPhone 14 Pro i Pro Max bi konačno mogli dobiti USB-C port
Foto: Thanes.Op / Shutterstock.com

Pojavili su se izveštaji, koji sugerišu da će iPhone 14 serija, koja se očekuje u septembru 2022. godine, konačno implementirati dugo očekivani i priželjkivani USB-C port.

Apple od ove godine, na svojim telefonima nudi Lightning port sa USB 2.0 brzinama. Prelazak na USB-C port bi se mogao desiti sa objavom iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela.

Ovo će biti od velikog značaja za profesionalne korisnike, kojima je trenutno za eksportovanje ProRes videa potrebno dosta vremena zbog USB 2.0 brzina prenosa podataka.

Na primer, za prebacivanje 720GB neobrađenog 4K videa je potrebno oko tri sata i 45 minuta, kako bi se prebacio sa iPhone 13 Pro/Pro Max telefona na PC. Isti fajl se sa iPad Pro 2021 modela, koji koristi USB-C, prebacuje za gotovo tri minuta.

Ukoliko Apple implementira USB-C port, to će značiti da će na iPhone i drugim uređajima postojati samo jedan tip konektora za prenos podataka i punjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: