Cortana sada može da se preuzme za iOS i Android

Nakon opsežne faze beta testiranja za Android i nedavno iOS, Microsoft-ov Cortana virtuelni asistent je zvanično objavljen za Google-ove i Apple-ove mobilne platforme.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2015.

09:45

Default images

Ukoliko nemate iskustva sa Cortanom, treba reći da ima dosta sličnosti sa Apple Siri ili Google Now funkcijama. Možete da postavljate pitanja, proveravate sportske rezultate, postavljate podsetnike i obavljate druge svakodnevne zadatke.

Činjenica da je funkcija stigla mnogo kasnije od Apple-ovih i Google-ovih sličnih funkcija, omogućila je Microsoftu da preuzme mnoge dobre aspekte i poslužila da napredak Cortane bude značajan.Android verzija je kao što bi se moglo i očekivati nešto bolje integrisana od iOS kolege. Moći ćete da obavljate zadatke koristeći "Hey Cortana" bez obzira da li ste u aplikaciji ili na početnom ekranu. Sa druge strane, na iOS platformi ne možete da uživate u ovakvoj funkciji. Microsoft ima velike planove pa će Cortana uskoro postati i integralni deo Cyanogen OS platforme.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: