Windows 11 ostaje bez legendarne aplikacije

U novoj nadogradnji za Windows 11 više nema legendarne Microsoftove aplikacije WordPad, čiji je dugogodišnji "staž" napokon završen.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Utorak, 30.01.2024.

17:47

Windows 11 ostaje bez legendarne aplikacije
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Umesto novog Windowsa 12, korisnici će ove godine dobiti novu nadogradnju za aktuelni Winows 11. Ova nadogradnja će doneti veliki broj novih funkcija i poboljšanja, ali ukloniće jednu aplikaciju koja je deo Microsoftovog operativnog sistema još od Windowsa 98.

Radi se o aplikaciji WordPad, koja nakon dugogodišnjeg služenja korisnicima više neće biti dostupna. Ako se pitate zašto se Microsoft odlučio da ukloni aplikaciju nakon 28 godina, odgovor bi mogao biti u tome da kompanija želi korisnike da usmeri na Microsoft Word i Windows Notepad.

"Preporučujemo Microsoft Word za bogate tekstualne dokumente kao što su .doc i .rtf, a Notepad za dokumente .txt", saopšteno je iz kompanije.

Raniji izveštaji su nagoveštavali uklanjanje WordPada, a Microsoft je sada potvrdio da aplikacija odlazi u istoriju.

Međutim, WordPad nije jedini koji je doživeo ovakvu sudbinu. Veruje se da će novi update za Windows 11 označiti kraj za još neke aplikacije među kojima su Cortana, Mail, Calendar, Maps, People i Movies & TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: