Microsoft Office menja ime i dobija redizajn

Sve aplikacije, kao i onlajn verzija servisa, takođe se menjaju.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: monticello / Shutterstock.com
Foto: monticello / Shutterstock.com

Microsoft je još 2020. godine najavio da će promeniti ime svoje Office 365 pretplate u Microsoft 365, čime je potvrdio da će ovo postati više od aplikacije namenjene poslovnim korisnicima.

Kompanija sada sklanja ostatak Office brendiranja, u okviru novog ažuriranja. "U predstojećim mesecima, Office.com, Office mobilne aplikacije i Office aplikacije za Windows će postati Microsoft 365 aplikacija, sa novim ikonama, izgledom i još više funkcija", stoji u objašnjenju kompanije.

Trenutno je moguće pristupiti Microsoftovim Word, Excel i ostalim aplikacijama onlajn preko Office.com sajta, ali to će uskoro biti preimenovano u Microsoft365.com - uz novi logo.

Promene će se desiti sledećeg meseca, a Office aplikacije za Windows, MacOS, iOS i Android će biti rebrendirane u januaru sledeće godine.

Nazivi aplikacija se neće menjati, pa ćemo i dalje koristiti Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, Clipchamp, Stream i Designer.

Postojaće i Microsoft 365 aplikacije za mobilne uređaje i desktop, koje će služiti kao centralizovani "hub" za informacije, prikaz sastanaka, fajlova, dokumenata i drugog sadržaja.

Microsoft je dodao da neće biti izmena u Office 365 planu pretplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.