iOS 15

26.03.2024.

8:30

Dobre vesti uz iOS 18: Apple daje više slobode iPhone korisnicima

Korisnici iPhone uređaja imaju čemu da se raduju, prema najnovijim informacijama o nadolazećem iOS-u 18.

Izvor: MacRumors

Dobre vesti uz iOS 18: Apple daje više slobode iPhone korisnicima
Profimedia

Podeli:

Naime, kako je preneo specijalizovani sajt MacRumors, iPhone će uz novu verziju iOS-a nuditi vlasnicima mnogo više slobode kada je u pitanju izgled početnog ekrana (Home Screen). 

Verovatno će ikonice aplikacija ostati "zaključane" u određenoj formaciji na početnom ekranu, kako bi ostao bar neki nivo jedinstva, ali izvori za ovaj portal kažu da korisnici moći slobodnije da ažuriraju njihove pozicije.

Na primer, veorvatno će moći da se prave prazna mesta, redovi i kolone između aplikacija. Korisnici iPhone uređaja ovo već mogu da rade uz neke aplikacije trećih strana, ali bi dosta značila unapred ugrađena funkcija.

Od verzije iOS 16, moguće je uređivati Lock Screen, pa se očekuje da se slične funkcije sada presele i na Home Screen, što bi označilo jednu od najvećih promena početnog ekrana u poslednje vreme.

Podsetimo, Apple će najaviti iOS 18 na svojoj tradicionalnoj junskoj konferenciji WWDC.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: