Twitter se sve više pretvara u TikTok

Kompanija je u svoj servis dodala "imerzivni" video, kao i preporuke za video u svoju Explore sekciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

13:45

Twitter se sve više pretvara u TikTok
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Video sadržaj će na Twitteru sada u velikoj meri podsećati na TikTok. Kompanija je objavila da se prebacuje na "imerzivni" video plejer u punom ekranu za gledanje klipova.

Takođe, pozajmljena je i "swipe up" gestikulacija koja će ljudima omogućiti da beskonačno skroluju kroz veliki broj videa na platformi.

Ažuriranje će omogućiti da pregled videa na Twitteru deluje slično iskustvu koje imamo tokom pretrage videa na TikToku ili Instagram Reelsu, bar kada je korisnički interfejs u pitanju.

Ove promene su za sada limitirane samo na Twitter iOS aplikaciju, ali kompanija najavljuje da će slično ažuriranje stići i na Android u predstojećim nedeljama.

Pored toga, Twitter testira i promenu koja bi trebalo da privuče veći broj korisnika da na ovoj platformi pregledaju video sadržaj.

Eksperimentiše se sa novom sekcijom za video preporuke u Twitter Explore stranici. Te sugestije će biti dostupne korisnicima u određenim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: