Sony priznaje da će možda morati da redizajnira PS5

Ako ste poslednjih nekoliko meseci pokušali da se domognete PS5, znate da je to prilično težak zadatak. Uprkos rekordnoj prodaji, Sony se trudio da održi korak sa potražnjom. A kako bi konzole u dovoljnoj meri nastavile da stižu, kompanija će možda morati da posegne za drastičnom merom.

Tehnopolis

Izvor: Creativebloq

Petak, 07.05.2021.

09:30

Sony priznaje da će možda morati da redizajnira PS5
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Tokom godišnjeg izveštaja o zaradi kompanije, finansijski direktor kompanije Sony, Hiroki Totoki potvrdio je da nedostatak poluprovodnika stoji iza kašnjenja u proizvodnji PlayStation 5. A da bi se suprotstavio problemu, Sony čak razmišlja o promeni dizajna konzole.

Prema T3, Totoki je u izveštaju tvrdio da se Sony nada da će premašiti 14,8 miliona prodatih kopija 2021. godine, što je bila brojka prodaje PS4 u drugoj godini života konzole. Međutim, da bi to uradio, Sony bi morao da napravi neke promene kako bi udovoljio potražnji. "Na primer", rekao je Totoki, "mogli bismo naći možda sekundarni resurs ili promenom dizajna." Iako je iznenađujuće čuti da bi dizajn potpuno nove konzole mogao da se promeni, ne bismo bili iznenađeni da je pomenuti redizajn čisto interni. Prilagođavanje količine silicijuma potrebne u mašini moglo bi da pomogne Sony-ju da ublaži nedostatak poluprovodnika.

Međutim, možda bi Sony mogao i da iskoristi priliku i promeni izgled PS5. Možda bi to mogao da bude znak dolaska modiranih PS5 konzola koje viđamo na renderima po internetu. Šta god da se desi, sve što ubrzava proizvodnu liniju je dobra stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: