Kako Facebook rangira vaše prijatelje?

Facebook rangira sve osobe s kojima ste u kontaktu, što utiče na redosled ispisa rezultata kada počnete da upisujete ime u "search", prikazivanje kontakata kad neko poseti vašu stranicu i još ponešto. Zanima li vas kako izgleda taj spisak?

Izvor: The Next Web/M. W.
Podeli

Postoji više alata pomoću kojih to možete da otkrijete, piše The Next Web. Jedan od najjednostavnijih delo je Ardžuna Sredharana. Evo njegovog uputstva kako da otkrijete rang-listu u tri koraka:

1) Prebacite (drag and drop) ovaj link u traku za bookmarke: FB Friends Ranking;

2) Ulogujte se u Facebook i kliknite na bookmark;

3) Pogledajte spisak svojih prijatelja, onako kako ih Facebook rangira (jednom kad prođete sve što je izlistano pod 'undefined').

Što je skor manji, to je rang viši. Iako, ako niste Facebookov inženjer, ti će vam brojevi verovatno malo značiti.

Internet

Kabl ili ADSL - šta je bolji izbor?

Internet provajderi uglavnom reklamiraju brzinu kao glavnu prednost svoje ponude. Ali, korisnicima te brojke često zvuče prilično apstraktno. Većina posmatra internet kao uslugu koju ili imaš ili nemaš. Zato ne čudi što je prema podacima sa sajta NetIndex.com prosečna brzina interneta u Srbiji gotovo tri puta manja od evropskog proseka.

Internet utorak 12.11. 09:31 Komentara: 80

Opet radi IsoHunt - 3/4 sadržaja i dalje "živo"

Prošloje samo par nedelja od kako je torrent portal IsoHunt ugašen, a njegov osnivač kažnjen plaćanjem odštete od 110 miliona dolara. Popularna BitTorrent stranica vraćena je sada u funkciju, a oživela ju je grupa za očuvanje interneta poznata samo kao ArchiveTeam.

Internet četvrtak 31.10. 11:22 Komentara: 28

Mapa svih DDoS napada u svetu (FOTO)

Kompanija Google napravila je tzv. "Project Shield" (Projekat Štit) kako bi pomogla malim web-stranicama da ostanu online tokom DDoS napada, a predstavljena je i mapa koja prikazuje takve napade. Nazvana je "Digital Attack Map" (Mapa digitalnih napada).

Internet četvrtak 24.10. 10:08 Komentara: 2
strana 1 od 4 idi na stranu