"Vimeo - to je ozbiljna mreža"

Amerikanci mesečno pregledaju 38 milijardi videa, a u većini slučajeva reč je o zabavnim sadržajima. Ipak, Vimeo tvrdi da je njihov sadržaj ipak malo drugačiji i kreativniji.

Tehnopolis

Izvor: Index.hr

Četvrtak, 20.06.2013.

08:53

Default images

Stranicu su 2004. osnovali filmski reditelji koji su želeli jednostavnu platformu za izradu videa. Ubrzo su se okupile i ostale filmadžije i Vimeo je stekao reputaciju kanala s kvalitetnim sadržajem.

Iako možda nije veliki i popularan kao YouTube, Vimeovi korisnici (njih 120 miliona) su više povezani, piše Mashable.

Zajedno gledaju dugometražne filmove, komentarišu ih i stvaraju nove. Pošto broj korisnika raste svakog dana, teško je odabrati najbolje od najboljeg, sadržaj koji će se dopasti svima.

Zato je tu Sam Moril, a njegov zadatak je da celog dana sedi za računarom i gleda filmove. Zvuči savršeno?

"Moj posao se sastoji od otkrivanja i promovisanja dobrih videa na našoj stranici, kao i održavanje veze između ljudi koji su napravili video i stranice", kaže.

The Last Ice Merchant (El Último Hielero) from Sandy Patch on Vimeo.

"Volim da kažem da sam nešto kao degustator slatkiša i jako sam srećan zbog toga."

Ipak, nije sve tako idilično: "Najgore je to što svaki dan morate podići lestvicu još više. Dnevno se na stranici pojavi na hiljade dobrih videa, a ja moram od njih izabrati pet najboljih."

Ipak, kaže da i sama organizaciona kultura utiče na njegov posao: "Ovde sam već neko vreme i video sam kako je firma porasla od 17 zaposlenih do njih 100 koliko ih ima danas. Družimo se i van posla, kampujemo zajedno… Jedino tako možemo ostati normalni".

VOICE OVER (English subtitles) from Kamel Films on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: