Tehnopolis

Utorak, 09.06.2020.

11:51

Twitter još agresivnije uklanja objave: "Ne, 5G ne izaziva koronavirus"

Društvena mreža Twitter sada još agresivnije pregleda objave koje povezuju 5G mrežu sa pandemijom koronavirusa, dodajući im oznaku gde korisnici mogu da "saznaju činjenice o Kovidu-19".

Izvor: B92, The Verge

Twitter još agresivnije uklanja objave:
Foto: depositphotos, bernardojbp

Klikom na ovu oznaku, Twitter će vas odvesti na stranicu na kojoj piše "Ne, 5G ne uzrokuje koronavirus". Tu se nalaze linkovi ka vestima, organizacijama za proveru činjenica i vladinim agencijama koje opovrgavaju teoriju zavere, piše Business Insider.

Dodali su i da će u potpunosti ukloniti tvitove samo kada sadrže "poziv na akciju koji potencijalno može da nanese štetu", ali i da "neće preduzimati akcije za svaki tvit koji sadrži nepotpune ili sporne informacije o koronavirusu". Ovo je u skladu sa ažuriranjem pravila koje je kompanija napravila u aprilu.

Ponekad se oznaka koristi i kada nije u pitanju nikakvo eksplicitno povezivanje 5G i koronavirusa, ili poziv na rušenje infrastrukture. Tako je označen i jedan šaljivi tvit u kom piše "Hmmm, danas ću saznati činjenice o povezanosti 5G i korone", a pored toga stoji čiča-gliša koji izlazi iz kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: