Stiže više od četiri miliona Intel grafičkih karti

Radža Koduri iz Intela je, tokom sastanka sa investitorima, potvrdio da kompanija planira da proda više od četiri miliona ARC Alchemist grafičkih karti tokom ove godine.

Tehnopolis

Izvor: B92, Overclock3d

Sreda, 23.02.2022.

07:58

Stiže više od četiri miliona Intel grafičkih karti
Foto: viewimage / Shutterstock.com

Arc Alchemist grafičke karte se prvo očekuju za Intel laptopove tokom ovog tromesečja, a potom će u narednom tromesečju stići na desktop tržište.

Intelovih četiri miliona grafičkih karti će biti raspoređeno na različita tržišta. Pored toga, kompanija je potvrdila da će preko 50 dizajna stići od strane kompanija, koje uključuju ASUS, Dell, MSI, Acer, HP i Gigabyte.

Iako se radi o velikom broju grafičkih karti, potrebno je istaći da će one morati da budu raspoređene u različitim segmentima - od laptopova, preko različitih proizvođača, do DIY PC tržišta.

Na polju softvera, Intel je potvrdio da ima više od 100 softverskih partnera, koji u svoje igre integrišu XeSS (Xe Super Sampling), odnosno u aplikacije implementiraju Deep Link akceleraciju.

Tokom narednih godina, Intel planira da agresivno promoviše novu GPU arhitekturu, koja će zameniti Alchemist seriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: