Lepe vesti za one koji planiraju da kupe Nintendo Switch konzolu

Nintendo je do sada prodao više od 100 miliona Switch konzola, a kompaniji je bitno da i dalje zadrži visoku prodaju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2022.

10:30

Lepe vesti za one koji planiraju da kupe Nintendo Switch konzolu
Foto: Niphon Subsri / Shutterstock.com

Nakon što je nedavno Meta povećala cenu svog VR uređaja Meta Quest 2 za 100 dolara zbog, kako su naveli, povećanja troškova proizvodnje i transporta, neki analitičari su se upitali da li je to samo početak poskupljenja proizvoda potrošačke elektronike. Oni koji uskoro nameravaju da kupe Nintendo konzolu, mogu biti mirni, barem za sada.

Naime, kako je za japanske medije rekao predsednik Nintenda Šuntaro Furukava, kompanija nema planove da uskladi cenu svoje konzole s rastućim cenama proizvodnje i transporta (naglasio je da nije porastao samo trošak transporta vazduhom, već i brodovima) tako da njihova Switch konzola "u ovom trenutku" neće poskupeti. Rekao je kako na cene uvek gledaju kroz vrednost zabave koju nude, a tu zabavu žele da omoguće što većem broju korisnika.

Nintendo je do sada prodao više od 100 miliona Switch konzola, a kompaniji je bitno da i dalje zadrži visoku prodaju jer, podsetio je Furukava, njihovi proizvodi uključuju i softver tako da prodaja konzola direktno utiče i na prodaju softvera i dalju zaradu.

I bez poskupljenja prodaja Switcha u poslednjem tromesečju pala je za skoro četvrtinu u odnosu na isto tromesečje godinu ranije, pri čemu je glavni problem bila nestašica čipova i drugih delova.

U Nintendu vjeruju da će se situacija s nestašicama uskoro rešiti, ali to automatski ne znači da će značajno porasti prodaja njihove konzole i kažu da je trenutno teško prognozirati kako će se kretati situacija na tržištu u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: