Tehnopolis

Četvrtak, 22.02.2024.

12:22

Pametni prsten stiže i iz Apple "kuhinje"

Pored ulaska na tržište proširene i virtuelne realnosti, Apple bi uskoro mogao da dodatno zagazi i u područje tehnologije zdravlja, lansiranjem pametnog prstena koji bi pratio vitalne funkcije korisnika.

Izvor: Bug

Default images

Tržište zdravstvene tehnologije i s njim povezanih pametnih uređaja sve je aktivnije i privlačnije. Nekoliko proizvođača već nudi razne gedžete za praćenje zdravlja, poput pametnih prstenova, među kojima je najistaknutiji Oura Ring.

Nedavno je na svom događaju Unpacked i Samsung najavio da će uskoro predstaviti Galaxy Ring, takođe pametni prsten koji bi pratio vitalne funkcije korisnika.

"Apple Ring"?

Takav razvoj događaja, izgleda, ne može da prođe bez Apple-a, koji brojne zdravstvene funkcije već godinama predstavlja kao glavne prednosti svog Apple Watcha.

Prema informacijama južnokorejskog portala ETNews, i oni se pripremaju na lansiranje "Apple Ringa", pametnog prstena s brojim tehnološkim dodacima. U njemu bi mogli da se nalaze različiti senzori, kao što je za merenje otkucaja srca, pritisak, temperature i pokreta, ali i dodaci poput NFC-a za plaćanje ili ekrana za prikaz obaveštenja s telefona.

Istraživačka kuća Business Research Insight navodi da tržište pametnih prstenova raste, a da će u budućnosti rasti još brže – do kraja decenije predviđa se porast potražnje za takvim proizvodima od oko 30% godišnje, a u narednih 8 godina prodaja bi lako mogla i da se udeseterostruči. To je sigurno primamljivo i Samsungu i Apple-u, koji već rade na minijaturizaciji uređaja i u ponudi imaju veliki broj pametnih satova.

Dodatni argumenti, koji kažu da se u Apple-u nešto "kuva" na tom području su i otkriveni patenti za tehnologije u vezi s pametnim prstenjem. Samsung je najavio da će Galaxy Ring predstaviti u julu, a Apple, kako navode isti izvori, bi na isto tržište takođe mogao da uđe "uskoro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: