Apps 4

16.04.2024.

9:45

Mask najavio: Moraće da plaćaju

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Izvor: TechCrunch

Mask najavio: Moraće da plaćaju
kovop / Shutterstock.com

Podeli:

Mask je ukazao i na razlog zbog kojeg se platforma odlučila na ovakav potez, a u pitanju je borba protiv botova. On kaže da je to bio jedini način da se spreči najezda botova.

"Trenutni AI (i trolovi) s lakoćom mogu da premoste test "da li si bot", istakao je Mask, ukazujući na alate kao što je CAPTCHA.

Vlasnik platforme X je kasnije dodao da će novi nalozi moći da objavljuju sadržaj na X-u nakon tri meseca od kreiranja, ukoliko ne žele da plaćaju nadoknadu.

Za sada nema informacija o tome kada će ova naplata početi da se primenjuje, i koliku naknadu će novi korisnici morati da plaćaju.

Prošlog oktobra, X je počeo da naplaćuje dolar godišnje neverifikovanim korianicima na Novom Zelandu i Filipinima. Novi korisnici iz ovih regija su, po kreiranju naloga, mogli da čitaju objave, ali ne i da odgovaraju na njih ili vrše drugu interakciju. Za objavu sadržaja, lajkovanje, repost, odgovaranje na sadržaj i drugo, morali su da plate naknadu.

Ranije ove godine, X je počeo borbu protiv spam naloga, upozorivši korisnike da bi broj njihovih pratilaca mogao da se smanji.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: