Ozbiljna priča [podcast]

Apple je otvorio ozbiljnu temu.

Podeli
Foto: Profimedia/AFP photo /Apple inc./Handout
Foto: Profimedia/AFP photo /Apple inc./Handout

Malo je reći da je novi sistem za borbu protiv dečije pornografije, koji će Apple uvesti na svojim uređajima, izazvao burne reakcije na mreži, pre svega zbog toga što se radi o detekciji sadržaja na samom uređaju.

U ovoj epizodi trudimo se da pre svega pojasnimo i objasnimo kako će uopšte funkcionisati, kako bi razgovor i zaključci na ovu temu uopšte imali smisla. Imajući u vidu važnost ove teme, nadamo se da smo doprineli boljem razumevanju, a stojimo na raspolaganju i apelujemo da nam svim dostupnim kanalima uputite sva pitanja kako bi pokušali da razjasnimo sve što je u našoj moći.

U ostatku zbivanja izdvajamo prve informacije o Pixelu 6, ali i Googleovom Tensor čipu koji će ga pokretati. Huaweijeva novost za ovaj deo sezone zove se P50, a kao tema nije izostala iz 128. epizode Tehnopolis podcasta. Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.