Svet 0

07.05.2024.

17:39

Rjabkov: Rusija i SAD imaju minimalan dijalog o strateškoj stabilnosti

Rusija i Sjedinjene Američke Države sporadično razgovaraju o strateškoj stabilnosti, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Izvor: Tanjug

Rjabkov: Rusija i SAD imaju minimalan dijalog o strateškoj stabilnosti
Shutterstock/stocktributor

Podeli:

"Imamo minimalan dijalog sa Sjedinjenim Državama uopšte, posebno po pitanju strateške stabilnosti. Periodično razmenjujemo mišljenja o fragmentarnim aspektima", rekao je zamenik ministra za Prvi kanal nacionalne televizije, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, razgovori su isključivo na tehničkom nivou, uglavnom preko kanala ambasade.

"Nije kao što je nekada bilo", dodao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Rusija, da bi razmotrila nastavak sistematskog dijaloga sa SAD, "treba da vidi početak stvarnih promena na bolje u politici SAD".

"Za sada se to ne dešava, shodno tome ne postoji mogucnost da se vodi dijalog ni o strateškoj stabilnosti, ni o ograničenju strateškog naoružanja", naglasio je Rjabkov.

On je dodao da je, zbog, kako je naveo, "destruktivne i opasne eskalacione linije iz Vašingtona", u opasnosti moratorijum na rasporedjivanje raketa srednjeg i kraceg dometa.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: