Aktuelno 0

23.05.2024.

16:36

Svi su "napljuvali" njihov uređaj - sada hoće da prodaju kompaniju

Kompanija Humane planira da se proda za između 750 miliona i milijardu dolara, rekao je Blumberg.

Izvor: The Verge

Svi su "napljuvali" njihov uređaj - sada hoće da prodaju kompaniju
Profimedia

Podeli:

Tehnološki startup Humane traži kupca za svoje poslovanje, svega nešto više od mesec dana otkako je objavila AI Pin, navode mediji. 

Humane sarađuje sa finansijskim savetnikom i očigledno se nada da će prodati svoje poslovanje između 750 miliona i milijardu dolara.

Kompanija je izazvala veliko interesovanje i uspešno prikupila 230 miliona dolara od investitora visokog profila. Međutim, cena od milijardu dolara može biti pod velikim znakom pitanja, ako se zna su kritičari po lansiranju uglavnom kritikovali AI Pin uređa ove kompanije. 

AI Pin su mnogi opisali kao spor i trebalo mu je nekoliko sekundi da odgovori kada bi mu se postavilo pitanje. Odgovori su ponekad bili irelevantni i nisu bili ništa bolji od onoga što ste mogli da dobijete brzom Google pretragom. Njegov tačped se zagrevao tokom upotrebe, imao je slabo trajanje baterije i ekran projektora, iako je bio nov, bilo je prilično teško kontrolisati ga. 

Humane AI Pin takođe nije jeftin: košta 700 dolara i zahteva mesečnu naknadu od 24 dolara za pristup tehnologiji veštačke inteligencije kompanije i 4G usluzi koja se koristi na T-Mobile mreži. 

Napori Humane-a da proda svoje poslovanje su još uvek u ranoj fazi, a može se desiti da kompanija uopšte ne zaključi ovaj posao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: