Kecmanović – Per 0:2 (predaja)

Srpski teniser Miomir Kecmanović sastaje se sa Francuzem Benoom Perom u drugom kolu Vimbldona. <br /><br /> Srpski teniser Miomir Kecmanović predao je meč drugog kola Vimbldona Francuzu Benoi Peru.

Dobrodošli!
Kecmanović predao, Per ide dalje
4:6 – Per osvaja drugi set
Kecmanović ulaže sve manje i manje truda, ali i dalje ne predaje. Per vodi 2-0!
Nezgodan pad Kecmanovića...
Problemi se nastavljaju za Miomira. Pre nego što je Per otpočeo svoj servis gem srpski teniser je izvrnuo zglob. I dalje je na terenu, ali predaja izgleda sve realnije.
4:5 – Brejk Pera!
Očigledno se Kecmanović ne oseća dobro. Imao je 40:15 i priliku da i ovaj gem dobije sa nešto slabijom igrom, ali su usledile greške... Per nije briljirao, ali je u poslednja dva poena odigrao odlično i došao do brejka, pa servira za set.
4:3 – Greške, greške...
Dosta grešaka posle medicinskog tajm-auta, sa obe strane. Ovoga puta Kecmanović dolazi lako do gema, jer je per, izuzev jednog forhend vinera, sve ostalo izgrešio.
3:2 – Povreda postoji, Kecmanović spasao brejk loptu
Dosta grešaka za Kecmanovića kod kojeg postoji vidna nelagodnost. Zahvaljujući Perovim greškama osvaja ovaj gem, ali problem evidentno postoji.
Medicinski tajm-aut za Kecmanovića
Bandažirano mu je stopalo i meč se nastavio.
2:1 – Vodi Miomir
Spasao se Miomir. Pala mu je koncentracija nakon propuštenih prilika, ali Per nije to iskoristio, iako je imao dve brejk lopte.
1:1 – Kecmanović propustio nove brejk lopte
Kecmanović osvaja čak sedam poena u nizu na startu meča i dolazi do tri brejk lopte, ali onda Per uzvraća sa pet uzastopnih poena i dolazi do 1:1.
Per bolji u taj-brejku, Kecmanović žali za odlukom sudije:
Greši Per, ali greši i Kecmanović, pa u prva dva poena imamo po jedan mini-brejk (1:1).
Per je pogrešio, ali je zatražio čelendž i pokazalo se da je lopta dobra. Miomir je bio pod utiskom da je mogao da stigne loptu, da sudija nije dosudio aut, i potpuno je u pravu. Ovom prilikom Kecmanović je žestoko oštećen (2:4).
Pre svega zahvaljujući dobrim servisima, Per dolazi do dve vezane set lopte (6:3).
Spasao je Kecmanović dve set lopte, ali nije treću.
6:6 – Taj-brejk odlučuje pobednika prvog seta
"Kečmanovič", kako kaže sudija Fergus Marfi, lako dolazi do gema i do taj-brejka
Benoa, kao i obično, negoduje
5:6 – Od 40:0 do đusa, ali...
Od 40:0 do đusa Kecmanović dolazi posle dve duple greške Pera. Ipak, servisi izvlače Francuza i on ponovo vodi.
5:5 – Dobar gem za Kecmana
Dobar servis, pa dobar ritern, za 15 oba. Per pravi nekoliko grešaka, Kecmanović uzvraća jednom, ali onda odlično napada i dolazi do gema.
4:5 – Šteta...
Šteta. Igra i momentum su bili tu, bilo je 30:30, ali je Miomir pogrešio u dva navrata i prepustio protivniku da ponovo dođe do prednosti.
4:4 – Momentum na strani srpskog igrača
U sve većim problemima ritern Pera, što srpski teniser koristi. Nekoliko grešaka Pera kasnije i imamo izjednačenje.
3:4 – Vraća se Miomir!
Posle lako osvojenog gema na servis Kecmanović je ozbiljno pripretio Peru. Terao ga je na trčanje u prva dva poena gema, što je urodilo plodom za 0:30. Per je osvojio naredni poen, ali je zatim poklonio dva poena protivniku za ribrejk!
1:4 – Ekspresna potvrda brejka
Ekspresan gem za Francuza. Odlični servisi i, za kraj, novi savršen drop-šot.
1:3 – Brejk Francuza
Prvi servis pomaže Miomiru, koji dolazi do 30:30, ali Per vanserijskim drop-šotom dolazi do prve brejk prilike. Ponovo je Kecmanović pogodio prvi servis, ali je Per uz dosta sreće pogodio liniju i došao do brejka.
1:2 – Per ponovo na manjim mukama
Polu-prilika za Kecmanovića, koji opet ostaje bez brejka. Imao je 15:30, ali je Per ponovo podigao nivo servisa i vezao tri poena.
1:1 – Srpski teniser siguran na servisu
Izuzev jedne duple servis greške, sve je funkcionisalo dobro u ovom gemu za Miomira.
0:1 – Kecmanović propustio dve brejk lopte
Dobrim volejom, a zatim i riternom, Kecmanović dolazi do dve brejk lopte na startu meča. Prvu je Per spasao asom, a drugi dobrim bekhendom. Novim vinerom i novim asom Francuz je došao do prvi gema.
Per prvi servira
 6:7(5), 4:6
  KEC   PER  
  0 PREDAJA 2  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: