Butorović:"Mrđa ne može u Partizan"

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović odbacio je bilo kakvu mogućnost da napadač Novosađana Dragan Mrđa pređe u redove Partizana.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli

Mediji su prethodnih dana spekulisali o prelasku reprezentativca Srbije u ‘crno-bele’ ali je Butorović objasnio da Vojvodina ne želi da pojačava rivale u borbi za titulu.

Butorović je naglasio da je rukovodstvo kluba još ranije odlučilo da se ne dozvoljavaju transferi igrača Vojvodine u redove Partizana ili Crvene zvezde, dodavši da je Džozef Kizito došao u Humsku 1 kao slobodan igrač.

Najpre moram da kažem da Mrđa odlučuje o svojoj sudbini. Kad je inostranstvo u pitanju, Vojvodina mu nije prepreka da bira na koju će stranu, u Tursku, Francusku, Holandiju, Španiju... Koliko ja znam evropski klubovi se interesuju za njega i na njemu je da se opredeli za sredinu za koju smatra da mu je najpogodnija. Tu sa naše strane nikakvih uslovljavanja, osim što je, naravno, potrebno da se dogovorimo oko visine obeštećenja”, rekao je Butorović.

Butorović je objasnio da je odluka klupskog rukovodstva da se igrači ne prodaju beogradskim klubovima, najvećim rivalima Vojvodine.

Tu postoji ograničenje za koje zna i Dragan Mrđa. Upravni odbor na čelu sa mnom svojevremeno je doneo odluku da se našim prvotimcima ne dozvoljavaju transferi u Zvezdu ili Partizan. Ne želimo da pojačavamo rivale sa kojima se borimo za najviši plasman. Posebno podvlačim, to nije moja privatna odluka, već iza nje čvrsto stoji klupsko rukovodstvo”, rekao je Butorović.

Predsednik Vojvodine je dodao da je Džozef Kizito, bivši bek Vojvodine, u Partizan došao kao slobodan igrač.

Zanemaruje se ključna činjenica. kizitu je istekao ugovor sa Vojvodinom i on je kao slobodan igrač mogao da bira gde će da nastavi karijeru. Dakle, u tom slučaju mi se kao klub ništan ismo pitali. Međutim, kada se radi o Mrđi, pozicije Vojvodine su drugačije, jer mi sa njim imamo ugovor”, zaključio je prvi čovek novosadskog kluba.

strana 1 od 3 idi na stranu