EP 2012: Lev odabrao "pancere"

Selektor Nemačke Joakim Lev saopštio je konačan spisak od 23 fudbalera koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Izvor: AK

Ponedeljak, 28.05.2012.

20:19

Default images

Kao što se moglo i pretpostaviti, sa popisa su otpali debitanti golman Mark-Andre ter Stegen (golman) i napadač Julian Draksler, te Sven Bender i Kakau.

S obzirom da ne računa na napadača brazilskog porekla, Lev je u timu ostao sa samo dva klasična centarfora, Marija Gomesa i Miroslava Klosea. Ipak, Miler, Podolski, Šurle i Rojs bi trebalo da budu dovoljno dobra podrška za napad.

"Igranje na evropskom prvenstvu bio je moj veliki cilj, iako je jasno da je konkurencija veoma jaka. Razočaran sam, ali se još osećam kao deo tima i želim mu da odigra veliki turnir", izjavio je Kakau, koji je dres "pancera" do sada oblačio na 23 utakmice uz 6 postignutih golova.

Nemci su pre nekoliko dana doživeli debakl u prijateljskoj utakmici sa Švajcarskom (5:3) u Bazelu, a pre početka EP odigraće još jednu prijateljsku utakmicu, sa Izraelom u četvrtak u Lajpcigu.

Nemačka će igrati u Grupi B, a rivali su joj Portugal (9. jun), Holandija (13. jun) i Danska (17. jun).

Reprezentaciju Nemačke na EP 2012 činiće:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Tim Vize (Verder Bremen), Ron-Robert Cieler (Hanover);

Odbrana: Holger Badštuber (Bajern Minhen), Džerome Boateng (Bajern Minhen), Benedikt Hovedes (Šalke), Mats Humels (Borusija Dortmund), Filip Lam (Bajern Minhen), Per Mertesaker (Arsenal), Marsel Šmelcer (Borusija Dortmund);

Vezni red: Lars Bender (Bajer Leverkuzen), Mario Gece (Borusija Dortmund), Ilkaj Gundogan (Borusija Dortmund), Sami Kedira (Real Madrid), Toni Kros (Bajern Minhen), Mesut Ozil (Real Madrid), Bastijan Švanštajger (Bajern Minhen);

Napad: Mario Gomes (Bajern Minhen), Miroslav Klose (Laxio), Tomas Miler (Bajern Minhen), Lukas Podolski (Keln/Arsenal), Marko Rojs (Borusija Menhengladbah), Andre Šurle (Bajer Leverkuzen)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: