Juventus: "Oduzeti titulu Interu"

Fudbaski klub Juventus tražiće od Italijanske fudbalske federacije da oduzme titulu Interu iz Milana, koju je taj klub osvojio 2006. godine.

Izvor: LB

Ponedeljak, 10.05.2010.

19:53

Default images

„Juventus samo traži jednak tretman za sve klubove. Naša žalba se zasniva na novim dokazima, koji jasno pokazuju da su čelnici Intera imali uticaj na delegiranje sudija u sezoni 2005/2006“, kaže se u zvaničnom saopštenju fudbalskog kluba Juventus.

Torinski klub, koji je sezonu 2005/2006 završio kao prvi na tabeli, ostao je bez tog trofeja zbog nameštanja utakmica u italijanskoj Seriji A. ’Stara dama’ je zbog toga naredne sezone igrala u Seriji B. Milan, koji je tada bio vicešampion, zbog učešća u istom skandalu izgubio je osvojene bodove, pa je titula na kraju pripala trećeplasiranom Interu.

Međutim, ceo slučaj se sada nalazi pod novom istragom italijanskog tužilaštva, koje prema rečima čelnika Juventusa po prvi put ima dokaze i da je Inter nameštao utakmice. Italijanska fudbalska federacija je još ranije pokrenula novu istragu o nameštanju mečeva i skandalu iz 2006. godine.

Sa druge strane, fudbalski klub Inter, koji se nalazi na korak od osvajanja petog uzastopnog Skudeta, negirao je sve optužbe. ’Neroazure’, takođe, krajem maja očekuje i i finale Lige šampiona, protiv minhenskog Bajerna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: