DV: "Svaka pobeda je podvig"

Trener KK Partizan Duško Vujošević ocenio je da njegovi igrači u duelu 3. kola D grupe Evrolige sa Armanijem moraju da imaju veću želju za pobedom od rivala.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 04.11.2008.

15:04

Default images

"Verujem da uz maksimalnu motivaciju i angažovanost možemo da zabeležimo pobedu nad italijanskom ekipom koja, uprkos velikim problemima sa povredama igrača, ima jako kvalitetan sastav", izjavio je Vujošević. Prema rečima iskusnog stratega 'crno-belih', u takmičenju kao što je Evroliga nema lakih ekipa, a "samo nijanse odlučuju o favoritima i autsajderima".

"Armani je na početku sezone imao velike ambicije. Dosta su se pojačali na svim pozicijima, ali su ih omele povrede", podsetio je Vujošević i dodao da, prema poslednjim informacijama, u Beograd dolaze nedovoljno oporavljeni Masimo Buleri i Luka Vitali.

Vujošević je napomenuo da je u javnosti stvorena atmosfera da je Partizan već dobio utakmicu protiv gostiju iz Milana i istakao da to njegov tim ne sme da optereti u meču koji se igra u sredu.

"Mi smo isti tim koji smo bili pre Reala, što znači da je svaka pobeda podvig. Naravno, sada imamo više samopouzdanja i sigurnosti", rekao je Vujošević novinarima.

"Zadatak će nam biti težak i nemam argumente da garantujem pobedu, ali verujem da moj tim uz maksimalno angažovanje može da slavi. Moramo da želimo pobedu više od njih, ali ne smemo da se opterećujemo", dodao je Vujošević.

Bek ’crno-belih’ Uroš Tripković izjavio je da je susret sa Armanijem "izuzetno važna utakmica" i da je rival "nimalo bezazlena ekipa".

"Igrači Armanija sigurno ne dolaze u Beograd na izlet već da pruže maksimum i eventualno dođu do pobede", zaključio je Tripković.

Partizan i klub iza Milana, koji je tokom istorije često menjao nazive, igrali su do sada devet puta i skor je 6:3 u korist našeg najtrofejnijeg kluba. Poslednji put rivali u predstojećem meču su se sastali na ’fajnal-foru’ u Istanbulu 1992. godine, a Partizan je bio bolji - 82:75.

Italijanski tim će sutra od 20.45 časova u hali ’Pionir’ u susretu sa ’crno-belima’, nakon dva poraza na startu Evrolige, tražiti poslednju šansu za plasman u Top 16 najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

'Grobari' uterali strah u kosti igračima Armani džinsa

U trećem kolu Evrolige košarkaši Armani džinsa odlaze u Beograd gde ih čeka veoma važan duel protiv Partizana i svi u kubu su svesni da bi ih treći poraz na startu tog takmičenja doveo na prag eliminacije.

U isto vreme, svi ističu da će gostovanje u Beogradu biti veoma teško i ne kriju da su ’Grobari’ uterali strah u kosti svim ekipama koje odlaze u Pionir.

Šef stručnog štaba Armani džinsa Pjero Buki veruje, ipak, da njegov tim posle dva poraza na startu može konačno da krene "s mrtve tačke", ali kaže da zna da to neće biti nimalo lako, jer su u Pioniru gubili i velikani evropske košarke.

"Posle dva poraza, za nas će to sigurno biti veoma komplikovana utakmica. Pre svega zbog neverovatne atmosfere u Pioniru, zbog koje su u Beogradu gubili i najbolji timovi. Ovo je težak deo sezone za moj tim, ali verujem da smo i dalje spremni da u svakoj utakmici idemo na pobedu. To se neće promeniti ni u Beogradu", rekao je Buki.

Sa trenerom se slaže i centar italijanskog tima Mason Roka, koji takođe ne krije da se najviše plaši pakla Pionira.

"Dolazimo u istorijsku halu i čeka nas veoma dobar i izuzetno talentovan mlad tim. U Pioniru je atmosfera uvek više nego uzavrela, a navijačima u Srbiji košarka je veoma važan sport. Znam o čemu pričam, jer sam već imao prilike da kao igrač Napolija gostujem u toj dvorani protiv Crvene zvezde. A kada igra Partizan, sve je neuporedivo gore za gostujući tim", rekao je Roka.

Prema njegovim rečima, gostovanje u Beogradu za njegov tim dolazi u najtežem trenutku, jer je Armani vezao pet poraza u šampionatu Italije i Evroligi.

"U nezavidnoj smo situaciji, jer moramo po svaku cenu da prekinemo gubitničku sreriju, a svesni smo da Pionir nije pravo mesto za to. Činjenica da Partizan veoma retko gubi na svom terenu biće, međutim, dodatni motiv za nas i sigurno je da ćemo dati apsolutno sve od sebe da upravo u Beogradu počnemo pobedničku seriju. U svakom slučaju, spremni smo da se borimo za tu pobedu koja bi za nas bila veoma velika", rekao je Roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: