Irving razbio najbolju odbranu lige – 41 poen za poluvreme

Košarkaši Bruklina su ubedljivo slavili protiv Orlanda 150:108, a partiju karijere protiv najbolje odbrane lige od Ol-star pauze je imao Kajri Irving.

Izvor:

Sreda, 16.03.2022.

08:00

Irving razbio najbolju odbranu lige – 41 poen za poluvreme
Foto: Profimedia

Plejmejker Netsa je meč završio sa 60 poena (20/31 iz igre, 8/12 za tri) i time ostvario poenterski rekord karijere i izjednačio najbolji učinak u ligi ove sezone samo dva dana nakon što je isto to uradio košarkaš Minesote Karl Entoni Tauns.

Irving je već na poluvremenu imao 41 poen, što je najviše ove sezone nakon prve dve deonice i najviše još od decembra 2017. kada je Finiksov Devin Buker imao 51 poen pred odlazak na pauzu.

Uz to, Irving je imao uhvatio šest lopti, podelio četiri asistencije, a toliko je imao i ukradenih. Sve to protiv najbolje odbrane lige od Ol-star pauze i bez da je ulazio u igru poslednjih osam minuta. Poređenja radi, Kobi Brajant je imao 58 poena na sedam minuta do kraja kada je Torontu ubacio 81 poen.

Nadovezao se na 53 poena timskog kolege Kevina Durenta iz prethodnog meča i dodatno doprineo svojevrsnom "martovskom ludilu" u NBA tokom kog smo videli dve partije od po 60 i još pet po 50 ili više poena. Irving je jedini košarkaš čije je ime dva puta na toj listi. Na ovom meču ga je pratio pomenuti Durent sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova, a 15 je dodao Peti Mils.

Kod Orlanda se istakao Kol Entoni sa 19 poena i sedam asistencija, Vendel Karter je imao manje, a Mo Vegner je ostvario dabl-dabl učinak sa 17 poena i 11 skokova.

Ovo je bila važna pobeda za Netse koji će zasigurno pokušati da iskoriste lošu formu Klivlenda i zauzmu direktno mesto u plej-ofu. Trenutno su osmi sa 36 pobeda i 33 poraza. Kada je Orlando u pitanju, oni su zakucani za dno sa samo 18 pobeda. NBA, rezultati:
Indijana Pejsers - Memfis Grizlis 102:135
Orlando Medžik - Bruklin Nets 108:150
Majami Hit - Detroit Pistons 105:98
Nju Orleans Pelikans - Finiks Sans 115:131
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: