"Veoma je svestran – ima potencijal da igra kao Jokić"

Brajan Šo, proslavljeni NBA košarkaš i nekadašnji trener Denver Nagetsa, smatra da talentovani Filipinac Kai Soto može da bude nešto nalik Nikole Jokića.

Izvor: PT

Četvrtak, 13.08.2020.

16:22

Default images

O Sotu smo već pisali, radi se o talentovanom centru s Filipina koji je veoma atipičan jer iz ove države retko dolaze ljudi sa njegovom visinom.

Šo, koji je trenutno trener u Dži ligi, imao je samo lepe reči za Sota:

"Mislim da Kai ima sposobnosti da igra kao Nikola Jokić. Na osnovu onoga što sam video, Kai ima dobar šut, osećaj za igru i dodavanje, a može da i dribla, vodi loptu", rekao je Šo.

Kai Soto će naredne sezone igrati za Brajana Šoa u Dži ligi, s obzirom da je odlučio da preskoči koledž i odmah uđe u profesionalne vode. Čim završi sezonu u Dži ligi, Soto će se okušati na NBA draftu, isto što je uradio i srpski košarkaš Alen Smailagić.

"Soto je prilično svestran košarkaš, ali mora da ojača. Može da igra leđima, a može i licem prema košu".

Inače, pre godinu i po dana iz Partizana su se interesovali za Sota, međutim mladi Filipinac je odlučio da ode u SAD.

Više o talentovanom košarkašu možete pročitati u našoj temi – Ugleda se na Jokića, Partizan ga želeo – fenomen s Filipina grabi ka NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: