Zvezda trojkama srušila Cibonu

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u Zagrebu nad Cibonom rezultatom 86:72 u 5. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Nedelja, 03.11.2019.

16:58

Zvezda trojkama srušila Cibonu
Photo: ABA/Cibona/Ivan Santro

Utakmica je imala spor ritam tokom prvog poluvremena, a to je pogotovo bilo izraženo u prvoj četvrtini, posle 4 minuta košarke videli smo svega 12 postignutih poena, kada je Cibona povela sa 7:5 posle kontra serije.

Uspela je Zvezda da se konsoliduje posle jednog tajm auta koji je Gavrilović pozvao, ali se Cibona uspešno vratila i sa 18:18 okončana je prva četvrtina.

U drugoj je Zvezda dodala gas, zahvaljujući pogođenim šutevima Čarlsa Dženkinsa i Filipa Čovića uspela je da se odlepi u dva navrata, pa je tako na poluvremenu imala prednost 43:35.

Treća deonica može slobodno da ponese naziv šuterska rapsodija. Nju je Crvena zvezda završila sa 12 postignutih trojki iz 15 pokušaja i posle sjajnih nekoliko minuta Filipa Čovića prednost je po prvi put bila dvocifrena. Bilo je jasno da će Ciboni biti potrebno mnogo znoja kako bi stigla Zvezdu, a svaki njihov propust bio je surovo kažnjen, pa smo pred ulazak u poslednji desetominutni period imali rezultat 68:56.

Zbog tehničke greške Ivana Velića, poslednja četvrtina počela je slobodnim bacanjem za Zvezdu koje je Čović realizovao, a u narednom napadu videil smo lake poene Gista, pa i Moa Fajea za velikih 73:56 i delovalo je da Cibona nema šanse da se vrati u utakmicu.

Ipak, videli smo prvo seriju Cibone od 7:0 i zagrebačka ekipa je napokon pokazala znake života. Ova serija im je itekako dala vetar u leđa pa su prišli na samo 3 poena zaostatka, ali tu su stali. Zvezda je ponovo dodala gas i za tren oka otišla na plus 10, 82:72 i bez ikakvih problema upisala 3. trijumf u sezoni rezultatom 86:72.

Zvezda je sjajno šutirala na ovoj utakmici ubacivši čak 14 trojki iz 26 pokušaja, dok je Cibona postigla svega 5 trojki.

Najefikasniji je bio Stratos Perperoglu sa 15 poena, 14 je imao Čović, a 13 Beron. Na drugoj strani, Bundović 15 poena, 14 Kovač i 11 Rebec.

Utakmicu između Crvene zvezde i Cibone možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: