Spektakularno "Veče nacija" na školskom SP u Beogradu

Svetsko prvenstvo za srednjoškolce ulazi u završnu fazu. Posle takmičenja u grupama, sledi razigravanje za plasman.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2019.

23:08

Spektakularno

Za naslov prvaka sveta Svetskog prvenstva u fudbalu u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Svetske školske sportske federacije, bore se 24 muške reprezentacije i 16 ženskih.

Srbija na žalost ovog puta ostaje bez medalje. Muškarci su bili bliži plasmanu u četvrtfinale, ali su na kraju zbog poraza od Libana ispustili drugo mesto. Ostaje žal zbog remija sa Brazilom, vodili smo 1:0, da je ostalo tako na kraju bi bili prvi u grupi.

Sreda je bila slobodan dan, kada je igranje fudbala u pitanju. Ali dan je bio prepun raznih aktivnosti. Direktor takmičenja Boris Tomić, organizovao je razgledanje centra grada i Kalemegdana svih učesnika, a sportista i pratećeg osoblja ukupno ima 876.
Posle odmora usledilo je tradicionalno Veče nacija, program koji je obavezan za sve učesnike i koji služi da svaka zemlja predstavi svoju tradiciju.

Bilo je zaista sjajno, uz mnogo muzike, druženja i igre. Nezvanično štand Austrije poneo je epiten pobednika, jer su svi učesnici bili obučeni u planinskom stilu u narodnoj nošnji.

A na štandu su svima bili ponuđeni besplatni sendviči sa alpskom šunkom i domaćim testeninama. Pred kraj događaja zajednički nastup imali su takmičari Srbije i Republike Srpske, zaigrali su kolo i cela hala je tapšala.
Republika Srpska je pridruženi član ISF, ima pravo učešća u svim sportovima ali nema pravo glasa.

"Ponosni smo i na ovaj završeni dan. Drugarstvo je pobedilo. Idemo dalje, Beograd će svi učesnici pamtiti po lepom. Bilo je lepo videti sve ove nasmejane dečake i devojčice, neki od njih postaće poznati fudbaleri i fudbalerke, ali većina njih postaće sjajni ljudi. Takođe, moram da istaknem da je ovo Svetsko prvenstvo u fudbalu po broju učesnika rekordno do sada",
istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: