Đukić: Ne zameram igračima, pružili su otpor

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić žali za dva ispuštena boda u 156. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde, ali nema šta da prigovori svojim igračima.

Izvor: MLJ

Sreda, 13.12.2017.

20:45

Đukić: Ne zameram igračima, pružili su otpor
StarSport

Partizan i Zvezda su na stadionu Partizana u Humskoj odigrali nerešeno 1:1 u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige.

"Ostaje žal za ta dva boda koja nismo uspeli da ostvarimo, ali ne mogu ništa da zamerim svojim igračima mogu samo da im čestitam na zalaganju, borbenosti, zaista su pružili otpor protiv jednog zaista teškog protivnika", rekao je Đukić za Arenu posle utakmice.

Trener Partizana je rekao pred meč da neće sigurno biti penala za Partizan. U 61. minutu utakmice ispostavilo se da je pogrešio jer je Vujadin Savić u kaznenom prostoru faulirao Ognjena Ožegovića, a Sejduba Suma je dao gol za 1:0.

"Nisam bio u pravu, bio je penal i bio je čist tako da ga je sudija video i super", kaže Đukić.

Djukić se složio sa kolegom Vladanom Milojevićem da je jedan od klučnih detalja utakmice bila promašena šansa Ognjena Ožegovića pri vodjstvu Partizana od 1:0.

"Taj promašaj je ključni momenat jer smo tu mogli da zatvorimo utakmicu. Ali, ne mogu ništa da kažem Ožegu, jer je odigrao jednu vrhunsku utakmicu, borio se, radio. Mogu samo da mu čestitam na igri i zalaganju, a promašaj je sastavni deo fudbala", rekao je Djukić.
Starsport
Utakmicu su obeležili i incidenti u prvom poluvremenu kada je izbila tuča najvijača na južnoj tribini. Milojević je naveo da to nije uticalo na njegovu ekipu.

"Videli smo neka dešavanja na tribinama, nemile scene koje niko od nas ne želi. Mislim da su fudbaleri i stručni štabovi obe ekipe dali primer sportskog rivalstva i mislim da taj primer treba svi da sledimo. Zvezda i Partizan su dva naša najveća kluba, bilo bi lepo da postoji poštovanje medju nama, respekt, da izbegavamo te nemile scene jer ne služe nikome", rekao je Djukić.

Djukić je naveo da je potrebno smanjiti tenzije izmedju dva najveća srpska kluba.

"Iza nas stoji mnogo ljudi, edukejemo i decu i moramo da damo primer viteštva, sportske borbe, poštovanja, fer pleja i svih vrednosti koje fudbal nosi sa sobom. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnji", rekao je Djukić.

Fudbaleri Partizana su slobodni do 10. janura kada će početi pripreme za nastavak sezone.

Takmičenje u Super ligi nastavlja se 17. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: