Nova vest
Fudbal 42

17.6.2024.

13:27

Dan posle Engleske – kakav je plan Srbije?

Fudbaleri Srbije su prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrali u Gelzenkirhenu, a potom je usledio povratak u bazu u Augzburgu.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Starsport

Naravno, to su srpski reprezentativci avionom, te su se brzo vratili u hotel "Maksimilijan" u Bavarskoj.

Međutim, srpski novinari nisu imali privilegiju letenja, već su svi morali "po zemlji" da se upute sa severa na jug Nemačke.

A to iziskuje vreme, zbog kog niko od predstavnika medija nije mogao vozom, autobusom ili kolima da stigne na (još pre prvenstva) zakazanu konferenciju za medije za ponedeljak od 13.45.

Portparol FSS Milan Vuković je zbog toga izdejstvovao kod predstavnika UEFA da se neko iz tabora "orlova" obrati javnosti neposredno pre treninga zakazanog u 17.30 na "Rozenau" stadionu.

Biće to u formi miks zone, odnosno, neposrednijeg razgovora nekog od igrača sa novinarima.

Tom prilikom videćemo kakva je atmosfera dan nakon meča protiv Engleske, koji je doneo različita mišljenja, pre svega u odnosu selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića.

Ali, i da vidimo kakav je dalji plan za Slovence, koji imaju bod iz prvog kola i već su nam tu "iza ugla" (četvrtak, 15.00, u Minhenu).

B92.sport

Takođe, možda ćemo dobiti više informacija o statusu Filipa Kostića, koji se povredio u nedelju uveče u duelu sa Trentom Aleksander Arnoldom.

Trebalo bi da do tada bude poznat rezultat magnetne rezonance problematičnog kolena i da li su ligamenti "preživeli" ili je EURO za fudbalera Juventusa gotov.

Idemo dalje, ništa nije izgubljeno, naprotiv. Srbija je pokazala da može da igra sa najboljima, pa bodove tek očekujemo u Minhenu.

Nećemo da se lažemo, bilo je mnogo onih koji su najavljivali debakl 6:0 od Engleske, da nam je odbrana porozna i da će nas Hari Kejn i Fil Foden masakrirati.

Zapravo je istina da je Srbija, osim jednog propusta u odbrani, odlično branila najboljeg strelca Evrope i zvezdu Mančester sitija (da li je Foden uopšte igrao?!). Kao i da je bez ikakvih problema mogla makar do boda, pa čak i sva tri, samo da je imala malo više smelosti, znanja, sreće i pameti.

Kada se sagleda svih 90 minuta, Srbija kao totalni autsajder bi podjednako mogla biti zadovoljna minimalnim porazom, skoro kao što je Engleska svojim "samo" minimalnim trijumfom.

Podeli:

Komentari 42

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu