Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.02.2023.

15:10

Beker: Plakao sam u zatvoru dok sam gledao Đokovića

Nekadašnji najbolji teniser sveta Boris Beker zahvalio se srpskom teniseru Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružio dok se nalazio u zatvoru u Britaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Beker: Plakao sam u zatvoru dok sam gledao Đokovića
Foto: Profimedia

On je dodao da Đokovića smatra "verovatno najboljim igračem svih vremena".

Tokom predstavljanja dokumentarca na Berlinskom filmskom festivalu o njegovim igračkim uspesima i teškoćama na koje je naišao nakon karijere, bivši nemački teniser je otkrio da je Đoković uvek bio uz njega.

"Đoković je postao član porodice. Znate da smo imali dugogodišnju profesionalnu saradnju i da smo je prekinuli 2016. Novak me je podržavao dok sam bio u zatvoru. Izdržavao je moju porodicu. Plakao sam kada sam video da Novak osvaja turnire. Veoma sam ponosan na činjenicu da je verovatno jedan od najvećih igrača svih vremena deo priče o meni", izjavio je Beker.

Beker je bio Đokovićev trener od 2013. do 2016. godine. Đoković je tada osvojio šest grend slem titula, a do sada ukupno 22.

Đoković u tom dokumentarcu, ističe kako je od Bekera dobio "mentalnu snagu" neophodnu za igru pod pritiskom.

"Sjajan je osecaj biti slobodan. Svi moramo da se usavršavamo. Drugo je pitanje da li je to moguće. U stanju sam da obnovim svoj život i nadam se da ce film pokazati aspekt mog života koji javnosti nije toliko poznat", izjavio je Beker.

Beker je proveo 30 meseci u zatvoru u Britaniji zbog kršenja pravila o bankrotu prikrivanjem imovine od oko 3,1 milion dolara kako bi izbegao plaćanje dugova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu