"U Nici bilo isto kao na Adrija turu, a udaraju po Novaku – prejeftino"

Treći teniser sveta Austrijanac Dominik Tim rekao je da ne razume kritike na račun prvog reketa sveta Novaka Ðokovića jer nije prekršio niti jedan zakon.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Tim je u intervjuu "Tirole Tagescajtung“, rekao da ne razume što toliko njih napada Ðokovića zbog "Adrija tura“.

"On nije prekršio niti jedan zakon. To mora biti jasno rečeno", podvukao je Tim.

Tim je kazao da ne razume kritiku na učesnike tog turnira.

"Bio sam sada u Nici, video slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Ðokoviću? To mi je prejeftino“, naglasio je Austrijanac.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

"Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumem zašto se svi mešaju“, naglasio je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima kazao je da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira – Rolan Garos i US Open.

"Mislim da je kul što se Frenč open održava. Ali problem jer što između US Opena i Rolan Garosa postoji razmak od samo dve nedelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US Open onda će biti jako teško na RG. U Njujorku rano ispasti bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva Grend slema žrtvovati. Takva je situacija“, objasnio je Tim.

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je „ekstremno klimavo“ oko tog takmičenja.

"U SAD ekstrekno raste broj zaraženih, i sada je pozitivno testiran i teniser Franses Tijafo. A i nesigurno je da li će US Open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnost“, zaključio je Tim.