Nova vest
Tenis 14

1.5.2024.

20:28

Alkaras: Nisam mislio da ću stići do četvrtfinala

Španski teniser Karlos Alkaras zadovoljan je nastupom na Mastersu u Madridu, uprkos tome što nije uspeo da odbrani titulu u prestonici.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Chema Moya

"Bio je ovo težak dan za mene. Dug i intezivan meč protiv Štrufa je imao posledice. Probudio sam se sa upalama duže celog tela. Uz to sam i prehlađen. Međutim, glavna stvar je da sam mentalno slabiji nego što je normalno", rekao je Alkaras i dodao:

"Smeta mi kada vidim da pravim glupe greške. Kada imam priliku za brejk na primer. Morate protiv ovakvih igrača da koristite ono malo što ih vam pruže. Moram da budem snažniji u tom pogledu."

Ništa ne oduzima Rubljovu od pobede.

"Igrao je veoma dobro. Njegov servis je bio neverovatan. Pružio mi je nekoliko prilika koje ja nisam iskoristio. To je bio ključ ovog meča. Ocenio bih njegov nastup kao izvanredan", nastavio je Karlos.

Muči ga povreda desne podlaktice.

"Gledajte, jedan dan pred početak nisam ni znao da li ću moći da se takmičim. Gotovo nedelju dana je prošlo, a da nisam udarao forhende. Moj prvi trening sa forhendima je bio protiv Medvedeva, 24 časa od kako sam započeo učešće. Ne volim da gubim, ali smatram da je ova nedelja bila pozitivna jer sam odigrao četiri meča pod jakim intezitetom. Ni moj tim ni ja nismo mislili da ćemo stići do četvrtfinala, tako da je sada vreme za trening kako bih se vratio u normalno stanje što pre", objašnjava treći reket sveta.

Uprkos tome, misli da će biti spreman na vreme za Masters u Rimu koji počinje osmog maja.

"Dug je put preda mnom. Stalno sam mislio na to da li osećam nešto čudno kada udaram forhende. Moram da radim naporno u narednim danima ako želim da igram u Rimu. Odlazim sa dobrim osećajem u stomaku, ali moram da nastavim da napredujem. Mislim da ću moći da igram u Rimu", zaključio je Alkaras.

Podeli:

Komentari 14

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

6 h

Novo Sport Video Menu