Nova vest
Tenis

Utorak, 24.09.2019.

16:55

"Video sam drugo lice Federera i Nadala"

Grčki teniser Stefanos Cicipas sumirao je utiske sa Lejver kupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

Cicipas je bio deo Tima Evrope u kojem je, uz Federera, Nadala, Tima i Bautistu Aguta, uspeo da odbrani titulu na Lejver kupu.

On je nekoliko dana proveo veoma blisko sarađujući sa dvojicom od trojice najboljih tenisera svih vremena.

"Imao sam izuzetno interesantne razgovore sa svim momcima. Poslednja dva-tri dana mislim da nismo imali priliku da se družimo posle mečeva jer smo igrali do kasno uveče, oko 10, pola 11. Uživao sam u društvu svih, čak i kapitena zamenika kapitena (Bjorn Borg i Tomas Enkvist prim. aut.). Stvarno smo ovodili neke sjajne razgovore", kazao je Cicipas i nastavio:

"Imali smo priliku da se bolje upoznamo i to je bilo neverovatno jer sam video drugo lice Rodžera (Federera) i Rafe (Nadala) koje nisam ni znao da postoji. Kada ih vidite na konferencijama oni su potpuno drugačiji nego što su bili sada, a to je bilo lepo za videti. Dosta smo se smejali, zabavljali... Voleo bih da ovo češće radimo jer, ne znam... Lepo je deliti".

Grku se svideo sistem takmičenja po ekipama.

"Potrebno je timsko takmičenje u tenisu. Do sada sam sve radio sam na terenu i ovo mi je bilo potrebno - da budem deo tima. Srećan sam što su se sve kockice poklopile i što imamo Dejvis kup i Lejver kup jedan blizu drugog",
istakao je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve