Nova vest
Tenis 13

25.4.2024.

16:51

"Nadal nije na desetom, već na 800. mestu"

Endi Rodik, nekada prvi igrač sveta, ohrabrio je sunarodnika Darvina Blanka (16) pred meč u Madridu sa Rafaelom Nadalom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Al Bello

Američki teniser je u glavni žreb došao uz vajld kartu, a debi na ATP Turu imao je u Majamiju, kada je na startu izgubio od Tomasa Mahača.

Uoči meča na centru Kaha Mahika, Rodik je poručio Blanku da ima na umu da Nadal nije u savršenoj kondiciji.

"Da sam ja trenere Blanka, rekao bih mu, slušaj, u redu je da mu ukažeš sav mogući respekt. Možeš da mu odaš priznanje, ali i da imaš na umu da on trenutno nije deseti igrač sveta. On je neko ko je na 800. mestu. Hranio bih Blanka takvim narativom čak iako ja nisam verovao u sebe protiv Rafe", kaže Rodik, koji je malo preterao, jer je Nadal stigao u Madrid kao 512.

Španski teniser je nedavno u Monte Karlu izgubio u dva seta od Aleksa de Minora i Rodik je to pomno pratio.

"Ako imate dobar start, on će biti kompromitovan. Ne servira još u potpunosti dobro. Rekao bih sve ove stvari zbog toga da igrač dobije samopouzdanje. Naravno, treba ga poštovati, imati plan igre, sve to treba uraditi. Ipak, pokušao bih da pronađem načina da mu pojačam optimizam", dodao je Rodik.

On je uveren da će Blank jednog dana imati dobre rezultate.

"Momak je levoruk, visok je oko 193, izgleda kao mini Ben Šelton. Ima jak servis, igrao je u Majamiju. Kretnja mu nije još sasvim tu, jer je još u fazi rasta. Očigledno je da nije kao Rafa sa 17 godina, koji je delovao tako snažno. Mogao bi da pomisli da je srećnik što igra sa Rafom kom je preostalo tri ili četiri turnira da odigra. Neće imati tako mnogo prilika da kaže "igrao sam sa Rafom'. Nadam se da uživa u tome", zaključio je Rodik. 

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Gemini AI stiže u Operu

Korisnici Opere već mogu da se oslone na ono što donosi OpenAI, a sada im stižu i pogodnosti za koje je zaslužan Google.

B92

16:03

10 min

Novo Sport Video Menu