Nova vest
Tenis

Subota, 05.11.2016.

09:43

Mari: Nije bio cilj da ove godine postanem broj 1

Britanac Endi Mari rekao je da mu prvobitni cilj nije bio da ove godine postane svetski broj 1.

Izvor: MN

Autor: MN

Mari: Nije bio cilj da ove godine postanem broj 1
Getty Images

Njemu nedostaje samo još jedna pobeda na Mastersu u Parizu kako bi u tome i uspeo, s obzirom da je Đoković ispao sa turnira od Marina Čilića.

Mari će se za finale boriti sa Milošem Raonićem koji je savladao Žoa Vilfreda Congu.

S obzirom da je Đoković svoj meč završio pre Marijevog susreta sa Berdihom, drugi reket sveta rekao je da je bio malo nervozan.

„Možda sam bio malo nervozan pre početka meča, ali kada sam izašao na teren nisam dozvolio da me to poremeti. Nisam igrao drugačije u odnosu na druge mečeve, što je dobro. Verovatno će isto biti i u polufinalu", rekao je Mari, koji kaže da nije pod pritiskom da sada postane prvi teniser sveta, jer će biti još prilika u budućnosti.

"Ne znam kako ću se osećati ako postanem prvi teniser sveta, to je novo iskustvo za mene. Nije to jedan meč, već cela sezona, 12 meseci rada. Moj cilj nije bio da ove godine to postanem, već sam mislio da je šansa za to početak naredne godine. Ako se to dogodi naredne nedelje, biće sjajno. Ako ne uspem, to mi neće stvoriti dodatni pritisak, jer ću imati šansu da to postignem u budućnosti“, rekao je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve