Šet za B92.net: Novak nije imao sreće

Voditeljka televizije Eurosport Barbara Šet govorila je ekskluzivno za B92.net.

Izvor: SN/LN

Četvrtak, 24.09.2020.

19:00

Šet za B92.net: Novak nije imao sreće
Foto: Promo Eurosport

Barbara Šet je nekadašnja austrijska teniserka, a sada sportska novinarka i voditeljka Eurosporta i ekskluzivno je govorila za B92.net.

Ona se dotakla brojnih tema, stanju srpskih igračica u tenisu, Novaka Đokovića i čuvene situacije sa US Opena i prokomentarisala pravilnik.

"Šta da se radi, takva su pravila. Novak je odmah znao da je diskvalifikovan. Znam da nije imao nameru, ali pogodio je ženu u grkljan. Da je lopta promašila, Novak bi dobio samo upozorenje, ali ovako je ispravna odluka bila da bude diskvalifikovan. Nadam se da se ovako nešto neće ponoviti, stvarno nije imao sreće. Bila sam šokirana kada sam videla da teniser sa 26 ili 27 pobeda u nizu na ovakav način završi turnir", rekla je Barbara Šet.

Na pitanje da li se slaže sa pravilnikom, iskreno je odgovorila.

"Da. Negde moramo povući crtu. Koliko snažno trebate pogoditi osobu da biste bili isključeni? To je teško pitanje. Jasno je da je toj ženi bilo teško, videli smo snimak... Morate da kontrolišete svoje emocije. Sigurna sam da je Novak naučio lekciju i da mu se takva stvar više nikada neće ponoviti"

Barbara Šet je govorila i o tome koji srpski igrač bi mogao da ima dobar turnir. Osim Novaka Đokovića.

"Mislim da je Dušan Lajović veoma talentovan, ali nisam ubeđena da može da napravi mnogo štete na Rolan Garosu. Tu je i mladi Krajinović, njega nisam imala priliku da gledam, ali sam od mnogih slušala koliko je dobar igrač. Ovo će za njega biti veliko iskustvo, odlični igrači, pet setova... Mislim da nijedan srpski igrač osim Novaka Đokovića neće napraviti neki spektakularan rezultat"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: