Barti – Vondrušova 2-0

U finalu ženskog dela Rolan Garosa sastale su se Ešli Barti i Marketa Vondrušova, a Bartijeva je posle pobede od 2-0 u setovima osvojila turnir.

Dobrodošli!
U ovom LIVE BLOGU ispratićemo dve dame u finalu Rolan Garosa. Za titulu u Parizu boriće se Ešli Barti i Marketa Vondrušova.
KRAJ
Ešli Barti je rezultatom 2-0 u setovima, odnosno 6:1, 6:3 došla do svoje prve titule na Rolan Garosu!
5-3 Sa nulom!
Fantastična partija Ešli Barti u ovom finalu, faktički se Marketa Vondrušova ništa ne pita u ovom susretu i sada je Bartijeva na samo gem od osvajanja titule Rolan Garosa.
4-3 Vodrušova ne odustaje
Uspeva za sada Marketa Vondrušova da ostane u ovom finalu. Osvojila je i treći gem u drugom setu i drži korak za australijskom teniserkom. Ešli Barti će biti potrebna dva dobra servis gema za osvajanje titule Rolan Garosa.
4-2 Bartijeva "drži odstojanje"
Ešli Barti želi da osvoji Rolan Garos i to se po njoj jasno vidi. Sjajnom igrom drži Vondrušovu daleko od sebe i uspeva da zadrži prednost od dva gema.
2-1 Budi se Vondrušova!
Prvi as za Vondrušovu je publika "jedva dočekala". Za ovo finale je potrebna ona Marketa Vondrušova iz prethodnih duela na Rolan Garosu, a nakon ovog gema deluje kao da se i vraća.
2-0 Ešli Barti potvrdila brejk
Još jedan maratonski gem koje su odigrale Ešli Barti i Marketa Vondrušova, a kao po "običaju" Bartijeva je "slomila" Čehinju i potvrdila brejk iz prvog gema.
1-0 Brejk Bartijeve na startu drugog seta
Dugo je trajao ovaj prvi gem drugog seta. Ešli Barti se prilično namučila da bi došla do ovog brejka, ali ono što je za nju najvažnije jeste da je uspela. Sada će na svom servisu imati šansu da taj brejk potvrdi i stekne lepu prednost u možda i poslednjem setu na Rolan Garosu.
5-1 Treći brejk Ešli Barti
Imala je Ešli Barti čak tri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristila. Uspela je Vondrušova da spasi set, ali samo na kratko, na njenu žalost, pošto je u djusu Ešli Barti poslala savršenu dijagonalu, da bi Vodrušova pogodila mrežu i donela Bartijevoj treći brejk u prvom setu.
4-1 Vondrušova vraća brejk
Barti je spasila jednu brejk loptu, ali drugu nije mogla. Marketa Vondrušova uspeva da vrati brejk i da osvoji svoj prvi gem u prvom setu. Publika je to pozdravila sa mnogo aplauza, a sreću nisu krili ni u Marketinom boksu.
4-0 Dupli brejk australijske teniserke
Potpunu dramu smo videli u četvrom gemu. Nekoliko djuseva, nekoliko uzbudljivih razmena udaraca i na kraju Ešli Barti koristi brejk loptu i dolazi do duplog brejka u prvom setu.
3-0 Barti potvrđuje brejk
Sjajnom igrom je australijska teniserka potvrdila brejk u gemu u kom nije izgubila poen. Vodrušova deluje nervozno u ovim momentima i imaće priliku da se na svom servisu makar malo stabilizuje u narednom gemu.
2-0 Ešli Barti pravi brejk
Koristi sve svoje prednosti Ešli Barti i tako je uspela da nadmudri Marketu Vondrušovu i napravi brejk već u drugom gemu
1-0 Barti koristi prednost prvog servisa
Ešli Barti je blagi favorit u ovom finalu, ako favorita uopšte ima, tako da je iskoristila prednost na servisu u prvom gemu i stigla do ranog vođstva koji sa psihološke strane može mnogo da donese.
Meč je počeo!
Ešli Barti ima prvi servis
 6:1, 6:3
  BAR   VON  
  2 : 0  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: