Meksiko – ponovo kraj u osmini finala?

Fudbaleri Meksika će na Svetskom prvenstvu u Kataru pokušati da prekinu donekle prokletstvo, zavisi kako se na to posmatra.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

12:43

Meksiko – ponovo kraj u osmini finala?
Foto: Profimedia

Svakako da je veliki uspeh činjenica da su na prethodnih sedam Mundijala uspeli da izbore osminu finala i plasman među 16 najboljih, ali ono što nije dobro jeste što su svaki put upravo tu i ispali.

Dakle, od 1986. godine Meksiko je doživeo sedam poraza u sedam mečeva te faze turnira. Poslednji put su u četvrtfinale prošli pomenute godine kada su ujedno poslednji put bili domaćini planetarne smotre.

Ipak, mogu se smatrati srećnim ako im to ponovo uspe. Ne samo zbog težine grupe, već i činjenicom da malo ko u domovini očekuje puno od selekcije Herarda Martina. "Tata" je fenomenalno započeo svoj selektorski mandat osvajanjem Zlatnog kupa pre tri godine pobedom u finalu protiv SAD, ali upravo mu je najveći rival umalo došao "glave".

Prošle godine je tri puta doživeo poraz od severnog suseda, zbog čega je meksička javnost izuzetno pesimistički nastrojena pred put u Katar.

Nekadašnji trener Barselone preferira 4-3-3 formaciju, gde bi najistureniji trebalo da bude Raul Himenes. Napadač Vulverhemptona je bio van terena skoro godinu dana nakon preloma lobanje i još uvek nije na starom nivou, dok je Hesus Korona tri meseca pre Mundijala doživeo prelom zgloba i pitanje je da li ćemo ga uopšte gledati.

Tim je sve stariji i srž je sačinjena od igrača koji su svi oko 30 godina starosti, tako da će sve probleme Meksika morati da reši upravo jedan veteran – Giljermo Očoa, specijalista za Svetska prvenstva.

Raspored:
22. novembar, 17.00 Meksiko – Poljska
26. novembar, 20.00 Argentina – Meksiko
30. novembar, 20.00 Saudijska Arabija – Meksiko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: