Nova vest
Promo

17.4.2024.

8:40

Fondacija Balkan Bet uručila donaciju organizaciji "DAN" iz Niša

Fondacija Balkan Bet uručila je donaciju organizaciji "DAN" iz Niša što je druga u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje će tokom olimpijske godine sprovesti u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Izvor: Balkan Bet

Balkan Bet/Angelina Simić

"Fondacija Balkan Bet osnovana je sa ciljem da objedini sve humanitarne aktivnosti koje sprovodi naša kompanija, a koje za cilj imaju dobrobit lokalne zajednice u kojoj obavljamo našu poslovnu aktivnost. Donacijom koju upućujemo Organizaciji 'DAN' pomažemo da se održi kontinuitet u njihovom radu, i što je još važnije pokazujemo da su različitosti upravo to što nas spaja, i da poštovanje tih različitosti, kao olimpijsku vrednost, svako od nas treba da usvoji kao ličnu vrednost koju ćemo svakodnevno promovisati", rekla je Jelena Stančić, menadžerka korporativnih komunikacije kompanije Balkan Bet.,
Balkan Bet/Angelina Simić

O važnosti donacije za rad Organizacije govorila je Jelena Petković, predsednica Organizacije "DAN", koja je tom prilikom istakla: "Ovo nije prvi put da Fondacija Balkan Bet podržava naš rad i da Organizaciju 'DAN' prepoznaje kao relevantnu organizaciju koje se bavi edukacijom, integracijom i inkluzijom osoba sa autizmom, razvojnim smetnjama i invaliditetom. Donacija će nam omogućiti da pribavimo veoma važne resurse za naš dalji rad, a neophodna je i za samu održivost naše organizacije. Posebna nam je čast da smo dobili priliku da ugostimo i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, gospodina Božidara Maljkovića, kao i uvažene sportiste. Olimpijada kao globalni događaj i jeste prilika za promovisanje inkluzije i podizanje svesti o važnosti uključivanje svih mladih ljudi u svet sporta. Mi ovom izložbom spajamo sport i umetnost, kao dve važna uporišta koja svet drže stabilnim i smislenim".

U ime Fondacije Balkan Bet donatorski ček je simbolično uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji se obratio prisutnima: "Izuzetno mi je drago što sam danas ovde i što sam deo ove plemenite inicijative. Najpre, moram da izrazim svoje oduševljenje izloženim radovima i da čestitam autorima na kreativnosti i maštovitosti. Nakon prve u nizu zajedničkih aktivnosti sa Fondacijom Balkan Bet, donacije Ženskom centru Užice, danas imamo to zadovoljstvo da uručimo donaciju organizaciji 'DAN' iz Niša i tako pomognemo rad ove organizacije. Cilj Olimpijskog pokreta je da doprinese izgradnji mirnog i boljeg sveta obrazovanjem mladih kroz sport bez diskriminacije bilo kakve vrste, a u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. U saradnji sa Fondacijom Balkan Bet ćemo u budućnosti realizovati još mnogo ovakvih lepih i društveno korisnih aktivnosti".

Balkan Bet/Angelina Simić

Da su ovakvi događaji od velike važnosti za Grad Niš, svojim prisustvom je potvrdila i Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša, koja je poručila da Grad podržava ideje i projekte za decu sa autizmom.

Ispred Organizacije "DAN", poklone gospodinu Maljkoviću, predstavnicima Fondacije Balkan Bet i Grada Niša, umetničke radove članova Organizacije, uručio je Andrej Radulović, reprezentativac Srbije u stonom tenisu za osobe u kolicima.

Kroz društveno odgovornu aktivnost koju je Fondacija Balkan Bet sprovela u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije u Nišu, promovisan je jedan od ciljeva olimpijskog obrazovanja, uzajamno poštovanje koje podrazumeva fer-plej i nediskriminaciju na bilo kojoj osnovi. Izložba slikarskih i vajarskih radova, koje su za ovu priliku izradili članovi Organizacije "DAN", biće otvorena u galeriji Art55 u Nišu do petka 19. aprila.

Balkan Bet/Angelina Simić

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu