Proglašeni najbolji gimnastičari u 2016. godini

Gimnastički savez Srbije je tradicionalno, kao i prethodnih godina proglasio najbolje sportiste, sportske stručnjake i sportske organizacije u 2016. godini.

Izvor: B92
Podeli

Na početku ceremonije, Počasni predsednik Gimnastičkog saveza Srbije dr Nenad Popović pozdravio je prisutne, istakavši da je u ovako kompleksnom sportu kao što je gimnastika vrlo teško ostvariti značajan rezultat, ali da svi ulaze u novi OI ciklus sa optimizmom, verujući u ove mlade sportiste i njihove trenere.

U ženskoj sportskoj gimnastici za najbolju gimnastičarku u 2016. godini proglašena je Tamara Mrđenović, a najbolja mlada gimnastičarka je Anđela Đurđević. Njihov trener, ujedno i njuspešniji je Aleksandar Pandurov. Najbolja sportska organizacija je Sokolsko društvo „Vojvodina“ iz Novog Sada.

Najbolji gimnastičar u 2016. godini je Bojan Dejanović i njegov trener Vladimir Drakulić. Najbolji mladi trener je Petar Vefić i njegov trener Dušan Marović. Najbolji klub je takođe Sokolsko društvo „Vojvodina“ iz Novog Sada.

U ritmičkoj gimnastici za najbolje gimnastičarke u 2016. proglašene su Lana Radović i trener Darija Mitrović, kao i Staša Radulović i trener Tamara Baltić. Najbolja mlada gimnastičarka je Nastasija Gvozdić i trener Milena Reljin Tatić. Najbolji klub ritmičke gimnastike je Sportski klub „Ritam“ iz Beograda.

Posebne diplome dodeljene su gimnastičarkama i gimnastičarkama koji su tokom 2016. godine nastupali za nacionalne selekcije. Zahvalnice prijateljima Saveza, koji su podržavali i pomagali rad Saveza u protekloj godini uručene su ovom prilikom, a posebna zahvalnost iskazana je gospodinu mr Mirku Petroviću i Dejanu Tomaševiću.

Pre svečanosti, Skupština GSS usvojila je Statut usaglašen sa novim Zakonom o sportu.