Nova vest
Olimpizam

Sreda, 13.08.2008.

15:38

Argentina - Srbija 2:0

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Argentine rezultatom 2:0, u trećem kolu olimpijskog turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi gol za Argentince postigao je Lavesija iz penala u 13. minutu. Argentina je imala još dve prilike da sa bele tačke pogodi mrežu Srbije, ali je Vladimir Stojković odbranio oba penala Di Mariji, a u 84. minutu iz prekida pobedu od 2:0 Argentini donosi Buonanote. Srbija je pružila solidan otpor argentinskom timu, igrajući mnogo bolje nego protiv Obale Slonovače.

Prvih deset minuta utakmice proteklo je u dominaciji Argentinaca, koji su na teren izašli bez glavnih zvezda Mesija i Rikelmea. Oni su stvarali prilike na svaka dva minuta, ali su do vođstva stigli posle 13 minuta sa bele tačke, kada je Jovanović faulirao Di Mariju, a Esekijel Lavesi pogodio sa bele tačke.

Od tog trenutka srpski tim se oslobodio pritiska, napravio nekoliko prilika za gol, ali ih nije iskoristio. Timovi su bili ravnopravni sve do finiša, a podrška sa tribinama u potpunosti je bila na strani Đukićeve ekipe.

Bizarni omanski sudija Abdulah al Hilali poklonio je Argentini dve penal-šanse u 80. minutu. Najpre je umesto žutog kartona Akosti zbog očiglednog simuliranja sa 40 metara presudio da je Tomović načinio penal, a kada je Stojković odbranio prvi udarac Anhelu di Mariji, tražio je da se šut ponovi. Najbolji igrač i kapiten našeg olimpijskog tima ponovo je zaustavio udarac sa bele tačke igraču Benfike.

Odmah posle toga Stojković je odbranio još jedan opasan udarac rivala, ali je u 84. minutu bio nemoćan kod slobodnog udarca Dijega Buonanotea. U nadoknadi vremena Al Hilali je ponovo oštetio Srbiju, isključivši Duška Tošića zbog drugog žutog kartona, iako realno nije bilo ni faula.

Srbija je tako završila olimpijski turnir sa jednim bodom, dok Argentina ima sve tri pobede i nastavlja odbranu zlata.

Radnički stadion u Pekingu. Sudije: Al Hilali (Oman), Al Marzuki (Ujedinjeni Arapski Emirati), Al Gamdi (Saudijska Arabija).

Srbija: Stojković, Jovanović (od 43' Tomović), Kolarov, Rajković, Smiljanić, D.Tošić, Fejsa, Mrdaković, Živković (od 68' Gulan), Z.Tošić (od 85' Tadić).

Argentina: Romero, Zabaleta, Gago, Fazio, Sosa (od 68' Monson), Banega, Lavesi (od 73' Akosta), Di Marija, Pareha, Maskerano, Buonanote.

Žuti kartoni: Živković, Z.Tošić, Gulan, Tomović, D.Tošić (Srbija), Lavezi, Banega, Pareha (Argentina). Crveni karton: D.Tošić (Srbija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve