Nova vest
Odbojka

Utorak, 21.09.2021.

09:25

Atanasijević: Ovo je naša realnost

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević prokomentarisao je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Atanasijević: Ovo je naša realnost
Foto: Profimedia

Srbija je predala titulu Italiji, porazom u polufinalu od "Azura", a potom je izgubila i meč za bronzu od domaćina turnira Poljske.

"Sigurno da nam nije lako i da osećaj nije sjajan kad se u Srbiju vratiš bez medalje, koja je bila primarni cilj. Moramo da budemo realni i svesni da je u ovom trenutku ovo naš maksimum. Bilo je tamo ekipa koje su bile dosta bolje od nas, eto i ta Italija koja je najveće iznenađenje. Ostaje nam da idemo dalje, da u klupskim sezonama podignemo formu i da sledeće godine dođemo spremniji za reprezentativne obaveze", rekao je Atanasijević po povratku u Beograd.

Iskusni korektor smatra da je nedostajalo dosta toga da za medalju u Poljskoj.

"Izgubili smo u grupi od Poljaka jedan jako bitan meč. Kasnije smo odigrali lošu utakmicu protiv Turske, posle u polufinalu i meču za treće mesto nismo bili na našem nivou. Nismo bili na istom nivou kao pre dve godine, kada smo zaista igrali srcem. Ostaje taj žal, možda smo mogli više. Ali zaista smo dali sve što smo imali i ovo je trenutno, ponoviću, naš maksimum".

Turnir je imao veoma čudan raspored jer je Srbija između grupne faze i nokaut faze imala čak četiri dana pauze, a onda još tri između četvrtfinala i polufinaka.

"Tako je bilo i drugima. Imali smo dobar put, otvoren do finala. Možda smo se mi opustili previše i potcenili Italiju. Znamo dobro te momke, znamo da smo individualno bili jači. Ali videli smo kako su oni odigrali i finale kasnije, potpuno su zasluženo osvojili titulu".


Najveće iznenađenje turnira je selekcija Slovenije koja je stigla do finala, ali je titulu ipak osvojila podmlađena Italija.

"Igrali su sjajno od prvog do poslednjeg trenutka. Ekipno neverovatno. Kao što smo mi bili iznenađenje pre dve godine, tako su oni sada. Igrači su koji pojedinačno možda nisu sam svetski vrh, ali su kao tim bili neverovatni, sa novim trenerom De Đorđijem koji je to napravio. Totalno zasluženi. Đaneli je bio fantastičan, Mikjeleto ima samo 19 godina, obećava najviše na svetskom nivou",
zaključio je Atanasijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d